Speltips Malmö FF – Hammarby IF 23/7: Vi väljer sida

Av
Uppdaterat: juli 23, 2020

Malmö FF går för sin tredje raka seger i Allsvenskan när Hammarby tittar förbi – snäppet vassare här?

Twitter Facebook

Vi har ett på förhand väldigt spännande möte i Malmö under torsdagen där det alltså är upp till bevis för båda lagen. Hammarby som, inte alls fått det att fungera under inledningen, är i allra högsta grad beroende av en trepoängare, men av dem senaste matcherna att döma är vi inte alls så säkra på att man lyckas plocka poäng här. Man placerar sig trots allt på en 12:e plats i tabellen av en anledning.

Och här närmst åkte Hammarby dessutom på en ordentlig käftsmäll när IFK Göteborgs Aiesh satte dit kvitteringen först i den 94:e matchminuten. Det tar på gruppen, helt klart.

Det ser alltså inte ut att bli bättre för Billborns Hammarby, två segrar av nio möjliga under 2020 är onekligen ett kvitto på det och den stora frågan är ifall de verkligen kommer igång snart. Det är mörkt just nu åtminstone. Och det lär fortsätta vara det efter torsdagens möte också.

Malmö FF är bättre

Nu har Malmö FF förvisso inte tagit oss med storm under inledningen men sakta men säkert börjar JDT få ordning på grejerna. Man har möjligtvis inte imponerat men två raka segrar vittnar om att de åtminstone är på gång. Och härifrån lär det bara bli bättre.

Nu är väl Hammarby trots allt fortsatt ett bättre lag än Östersund och Kalmar, men det tror vi inte alls är så relevant, utan det är mer dem sex poängen Malmö FF tar med sig in i torsdagens möte, och givetvis så kommer Malmö att boostas av det faktum att det är just Hammarby tittar förbi. Det var trots allt Hammarby som gick segrande ur det senaste mötet lagen emellan, 2-0 på Tele2. En reaktion är därför att vänta från Malmös sida. Och man har onekligen bra slagläge.

Med det sagt så klickar vi in Malmö FF som vinnare i matchen till godkända 1.70x insatsen hos spelbolaget Betsson. Hammarby får trots allt inte till det, därför bör hemmalaget vinna. Stort lycka till!