Speltips Napoli – SPAL 28/6: Klasskillnad!

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

Napoli har en femteplats inom räckhåll efter en stark period här på slutet. Vill vara bättre än Roma!

Twitter Facebook

Det går inte att blunda för Gattusos fina framgång i Napoli så här långt, de har gått och blivit ett vinnande lagbygge igen efter att ha sett urusla ut under början på 19/20. Coppa Italia-titeln säkrades som bekant för en vecka sedan och Napoli jagar dessutom sin femte raka seger i ligaspelet. Positiva tongångar, minst sagt.

Här närmst besegrade Napoli Hellas Verona med 2-0 på bortaplan, i vår bok är detta en tydlig indikation på att Napoli är på G. Det är en väldigt knepig bortamatch, Hellas har varit riktigt bra i år och speciellt här hemma i Verona.

Vi har därför väldigt svårt att se ett annorlunda utfall här än en hemmaseger. Napoli måste trots allt gå för det under slutspurten, en fjärdeplats är möjligtvis inte inom räckhåll men att sluta före Roma är givetvis alltid en trevlig detalj. Platsen innebär även en direktplats till Europa League. Sex poäng bör Napoli kunna ta ikapp ifall man fortsätter att gå så här starkt.

Ser mörkt ut för Spal

Åtta poäng skiljer SPAL från rätt sida av nedflyttningsstrecket och när vi nu kliver in i omgång 28 så är nog de flesta i Italien överens om att SPAL blir ett av tre lag som åker ur den här serien den här säsongen. Dessvärre. SPAL räcker bevisligen inte till och 19 förluster på 27 omgångar bekräftar onekligen detta.

Och det ser alltså heller inte ut att bli bättre, SPAL föll mot Cagliari på hemmaplan i återstarten vilket innebär att man nu förlorat sex av sina sju senaste matcher. Cagliari, Lecce, Sassuolo och Bologna är några av lagen som besegrat dem. Uruselt!

Med det sagt så väljer vi givetvis Napolis sida i den här matchen, de är två steg större här och lirar dessutom på hemmaplan, därför är en komfortabel trea att vänta här.

Napoli (-1.5 asian handicap) blir därför vårt speltips härifrån. Klickas in till 1.83x hos spelbolaget Hajper!