Speltips Norrköping – Varberg 22/7: Studsar tillbaka direkt?

Av
Uppdaterat: juli 22, 2020

Norrköping släppte in fyra mål mot Sirius och föll till slut med två baljor – reaktion på onsdag?

Twitter Facebook

Det råder inga som helst tvivel om att Norrköping varit Allsvenskans klart bästa lag under inledningen, de har varit mer självklara i sina insatser och nått en betydligt högre höjd. Det går absolut inte att blunda för efter nio spelade omgångar, hos lag som Malmö FF och Hammarby har man trots allt väldigt sällan sett positiva tendenser i spelet. Det har gått trögt och de har inte gått att känna igen. Det finns fler exempel, Djurgården och AIK är två av dem.

Därför är det heller inte så konstigt att Norrköping toppar Allsvenskan inför omgång 10, man har alltså fyra poäng ner till Malmö FF på en andraplats och planen är givetvis att hålla det avståndet intakt. För Malmö väntar dessutom en tuff batalj på torsdag då Hammarby tittar förbi, besegrar Norrköping Varberg på onsdag så sätter man onekligen press på JDT.

Och visst bör Norrköping ha en god chans att besegra Varberg här på Östgötaporten, man har trots allt plockat 13 poäng, av 15 möjliga här på hemmaplan och går för sin tredje raka seger på onsdag. Möjligtvis är det även så att förlusten mot Sirius kan vara ett litet uppvaknande för deras del, även Haksabanovic var inne på det efter matchen; “Det är lång tid kvar, men vi hade sju poäng i försprång, så det här kanske var bra för att vi får lära oss av detta och får kanske komma ner på jorden lite.”

Hur bra är Varberg?

Nykomlingen och debutanten Varbergs BoIS har onekligen tagit Allsvenskan med storm så här långt. Laget placerar sig sex poäng efter Norrköping och mer exakt är en sjätteplats i tabellen ett faktum. Otroligt imponerande av Joakim Perssons lagbygge, men frågan är ifall det verkligen håller hela vägen?

Det är trots allt relevant att lyfta fram det faktum att Varberg besegrat Helsingborg, Falkenberg, Kalmar och Mjällby så här långt. Förvisso poäng mot Malmö och AIK, men de lagen har trots allt inte gått att känna igen – Malmö åkte dessutom på en tidig utvisning i den matchen. Till Norrköping, nio omgångar in i seriespelet, är det ett steg upp i vår bok. Dessutom lirar man på bortagräs på torsdag, här har man noterats för två raka förluster, mot Hammarby och senast mot Örebro.

Vi är därför inne på att Norrköping går segrande ur det här mötet, en reaktion är alltså att vänta från hemmalaget och vi förväntar oss att man besegrar Varberg med två baljor, eller fler. Därför testar vi linan -1.25 asian handicap på Norrköping, spelet betalar nästintill dubbla degen (1.99x) hos spelbolaget Betsson. 2-0?