Speltips Union Berlin – Bayern Munchen 17/5: Stort favoritskap

Av
Uppdaterat: maj 17, 2020

Bayern Munchen målas upp som väldigt stora favoriter när de gästar Union Berlin på söndag – det utnyttjar vi! 

Twitter Facebook

Fotbollen verkar rulla på här i Tyskland vilket givetvis är en trevlig nyhet och en bekräftelse på att tyskarna är väl medvetna om vad de sysslar med. Det 50-sidiga dokumentet lär kopieras av de andra förbunden och det är egentligen bara en tidsfråga innan fotbollen rullar igång överallt, dvs ifall det här experimentet i Tyskland håller.

Bayern Munchen reser i alla fall norrut under söndagen och gästar alltså Sebastian Anderssons Union Berlin, relevant att lyfta fram är dock det faktum att svensken är osäker till spel, det rapporterades tidigare i veckan att han kommer att missa matchen men i en intervju här om dagen bekräftar svensken att han är återställd. Det återstår dock att se ifall han startar eller inte. Givetvis är han en viktig kugge i detta lag med sina 11 mål så här långt in på säsongen 19/20.

Överlag så har Union Berlin stått för en fin upplaga i Bundesliga, de placerar sig på en stabil 11:e plats och har 8 poäng ner till nedflyttningsstrecket och för en nykomling så är det givetvis ett väldigt bra facit. Union Berlin har även ett väldigt fint facit här hemma i Berlin med sina 6 segrar på 12 matcher, därför räknar vi trots allt med att hemmalaget lyckas stå emot Bayern relativt bra i det här mötet, man släpper inte in allt för mycket mål och Bayern kan mycket väl vara trögstartade så här efter det långa uppehållet.

Union Berlin plusspelas

Bayern Munchen är givetvis det bättre laget av dessa två, de fick en jäkla fart på sitt spel inför pandemin och har alltså vunnit 14 av sina 15 senaste matcher, sett till alla tävlingar. Noll förluster dessutom. Addera därtill att Lewandowski är tillbaka från sin skada och även Perisic. Därför är givetvis favoritskapet befogat, men frågan är om det verkligen ska vara så här stort? 

1.18x får vi för den raka tvåan och runt 1.55x för -1,5 asian, tydlig favorit alltså, men med tanke på uppehållet och Union Berlins fina hemmafacit så tror vi ändå Bayern upplever lite problem i den här comeback-rundan. 17 mål har Bayern gjort på sina 4 senaste bortamatcher vilket givetvis talar emot vårt spel men man ska heller inte glömma att Union Berlin har plusstatistik här på Stadion An der Alten Försterei. Vi kommer därför att plusspela hemmalaget.

Union Berlin (+2.25 asian handicap) – halva insatsen tillbaka ifall hemmalaget förlorar med två mål – klickas in till godkända 1.71x insatsen hos spelbolaget Betsson!