Speltips Werder Bremen – Bayer Leverkusen 18/5: Tydlig skillnad

Av
Uppdaterat: maj 18, 2020

Måstematch för båda lagen när Werder Bremen och Bayer Leverkusen drabbar samman – nytt kontrakt och Europa-spel i fokus!

Twitter Facebook

Werder Bremen har haft allt annat än en trevlig säsong i Bundesliga så här långt, tabellåtta i fjol men idag – efter 24 spelade matcher – finner vi de först på en 17:e plats i tabellen, ett poäng ovanför tabelljumbon Paderborn 07. Vi konstaterar samtidigt att Werder Bremen, i skrivande stund har hela 9 poäng upp till säker mark, det ser alltså väldigt mörkt ut för deras del.

Därför tar vi inte alls i när vi påstår att måndagens möte mot Leverkusen är av typen en måstematch för Florian Kohfeldts mannar, tre pinnar är i princip ett måste här eftersom att det är just lag som Mainz och Eintracht Frankfurt Werder Bremen jagar, dem två klubbarna har kapacitet att vinna och plocka poäng här framöver.

Werder Bremen lever med andra ord väldigt farligt och tittar vi närmre på hur de presterat i de senaste omgångarna så tyder inget på en förändring, möjligtvis är det så att uppehållet kan ha gynnat laget, men ett poäng på de sex senaste omgångarna vittnar om att allting inte står rätt till, Bayer Leverkusen lär därför se sin möjlighet här i jakten på en top 4-placering.

Bortalaget är bättre

Borussia M’gladbach såg till att besegra Eintracht Frankfurt under lördagen vilket innebär att Bayer Leverkusen nu är i stort behov av en trepoängare. Man infinner sig fyra poäng efter tabellfyran Leipzig och fem poäng efter Gladbach, dock så blir det högst troligt just en fight mellan Gladbach och Leverkusen i jakten på den där CL-platsen, Leipzig är bättre än båda lagen och lär avsluta säsongen starkare – det är vår fasta övertygelse.

Att Bayer Leverkusen går för segern på måndag är därför något vi utgår ifrån, mycket står som sagt på spel för deras del och laget har dessutom gått väldigt starkt på bortaplan i år, 7 segrar på 12 matcher vittnar onekligen om detta och de är i nuläget även ligans fjärde starkaste lag sett till siffrorna just på bortaplan. Besegrar man Werder Bremen blir man tvåa i den tabellen, det säger trots allt någonting om deras förmåga att vinna matcher på resande fot.

Addera därtill att Leverkusen vunnit 9 av sina 10 senaste matcher samtidigt som de är obesegrade sedan den 1 februari, det tar man givetvis med sig in i den här matchen, och därför kommer vi även att välja deras sida på måndag.

Davy Klaassen, som startat samtliga matcher för Werder Bremen missar den här matchen, det gör även Pizarro, Fullkrug och Augustinsson. Med det sagt så klickar vi in Bayer Leverkusen till godkända 1.69x insatsen hos spelbolaget NordicBet.