Storebror tar revansch i Rhenderbyt.

Av
Uppdaterat: maj 24, 2020


Ridderwall

Även i andra omgången av återstarten av Bundesliga bjuds det på ett hett derby, den här gången runt floden Rhen i Nordrhein-Westfalen när Fortuna Düsseldorf gästar värsta rivalerna från Köln. Lagen möttes i början av November men hade innan dess inte mötts sen 2013 och dessförinnan 1999, så det finns många år av uppbyggd rivalitet, åtminstone från supportrarnas sida och de får ju som bekant inte vara med så frågan är hur het matchen egentligen blir.

Köln

Köln åkte ur Bundesliga med buller och brak 2017/18 men studsade direkt upp igen och har inlett säsongen bra. Man befinner sig på en elfte plats vilket får ses som klart godkänt för en nykomling. Man såg bra ut innan uppehållet och glömmer man bort katastroferna mot Bayern och Dortmund hade man en riktigt fin resultatrad. I första matchen i återstarten inledde man väldigt starkt och spelade till sig en 2-0 ledning innan Mainz fick fart och till slut kunde kvittera och i ärlighetens namn borde man nog även vunnit efter några riktigt bra chanser i matchens slutskede. Köln såg trötta ut men lär ha jobbat upp sin fitness markant under veckan.

Düsseldorf

När Köln åkte ur gick Dusseldorf motsatt väg och under sin första säsong tillbaka i finrummet gjorde man mycket bra ifrån sig och slutade på en tiondeplats. Den här säsongen har blivit en typisk andrasäsong och man har haft väldigt svårt att återupprepa fjolårsformen. Det krävs en rejäl uppryckning och man ska ta in fyra poäng på Mainz som ser betydligt bättre om man inte vill spela i Zweite nästa år. Formen innan uppehållet var väldigt svag och man vann bara tre av sina 19 senaste. I uppstarten spelade men 0-0 hemma mot bottenlaget Paderborn i en otroligt trött och temposvag match som inte gladde någon. Knappast en bra uppladdning inför mötet med största rivalerna.

Speltips

Köln såg inledningsvis bra ut i återstarten men hade lite problem med orken, den bör ha blivit bättre under veckan och nu tar man emot ett Dusseldorf som inte direkt pressar sönder motståndarna. Köln ska vara det bättre laget och visade klart bättre tendenser och högre potential i återstarten, man vill dessutom ta revansch och även om det inte finns någon publik på läktarna så vet spelarna hur mycket den här matchen betyder. Jag tror att Köln vinner detta och spelar en rak etta till 1,76 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Köln vinner. på Unibet