Tar Gnaget revansch?

Av
Uppdaterat: juni 27, 2020

JohanS

AIK och Malmö möttes i cupen under tisdagen i Skåne där MFF vann med 4-1. På söndag möts man igen fast i Solna. Kan AIK greja en revansch?

AIK

Otroligt svårbedömda AIK har sannerligen stått för blandad kompott hittills. Oerhört moralstärkande givetvis att ta en 2-0-seger i derbyt på bortaplan mot Hammarby där man äntligen satte defensiven och med Per Karlsson vid rodret skar av motståndarnas offensiva hot på klassiskt AIK-manér. Återstår att nu se om man kan fortsätta försvara sig på ett skickligt sätt när motståndet är tufft. I tisdagens cupmöte mot MFF gjorde man ändå det fram till dess man åkte på lagets första utvisning. Av förklarliga skäl blev det sedan råtufft att hävda sig mot MFF och en Christiansen i superform. Och när man sedan även blev två man kort var det såklart blev uppgiften givetvis omöjlig. 1-4 i baken men de siffrorna ska man inte stressa upp sig alltför mycket över. Tror att AIK kan stå upp bra på nytt och denna gång hela matchen- om man undviker onödiga röda- och en stor anledning till att jag tror det är också mot bakgrund av att Malmö saknar sin bästa- och Allsvenskans bästa- spelare i just nämnda Christiansen som är avstängd. Vinst tror jag dock blir svårt att håva in.

Malmö

MFF har knappast sprudlat hittills under säsongen men tuggar ändå på- om än med några onödiga poängtapp. Men man är laget som givetvis besitter den i särklass bredaste truppen, så MFF om något lag ska kunna hantera det tuffa matchandet med medföljande rotationer. Nu saknar man som sagt Christiansen vilket är ett brutalt tapp. Och det saknas några till gubbar såsom långtidsskadade Bengtsson i backlinjen. Ett nytt poängtapp kan ligga nära för MFF- men att man åker till Solna och förlorar, det tror jag verkligen inte. MFF älskar nämligen att möta AIK. Man har nämligen NIO raka matcher mot AIK utan förlust. Sist AIK vann var på hemmaplan säsongen 2015. En intressant detalj är dock att dessa lag väldigt ofta spelar oavgjort. Hela fem av dessa nio matcher har slutat med delad pott.

Speltips

AIK är ett favoritmotstånd för MFF och jag ser inte att gästerna förlorar här. Men kryss känns absolut som ett mer sannolikt utfall än vad bortasegern gör. Särskilt då MFF saknar sin bästa spelare som stod för ett hattrick sist lagen möttes. X (away no bet) till 1.83 hos Bwin känns fint och testas.

Spela X (away no bet) på Bwin