TRAVTIPS 25/7 inför Bollnäs: Vi går på Queer Fish i en H2H!

Av
Uppdaterat: juli 25, 2020

Queer Fish har haft svårt att komma igång.

Queer Fish tog hand om segern i Sweden Cup 2019 och efter den starten har det endast blivit ytterligare en till seger, och det beror på största del av att man har dragit på sig för stor summa pengar och får starta i högsta divisionen. I den senaste segern så slog man just Esprit Sisu som den gången gick med jänkarvagen för första gången, galopperade som slagen i sista sväng och Queer Fish var totalt överlägsen den dagen.

Nu är man underdog mot just Esprit Sisu som startar från bakspår på 1640m och det är enligt mig helt fel, det här borde vara en 55-45 match med fördel för Queer Fish och alla odds över 1.83 är av intresse.

Esprit Sisu presterar ojämnt.

När man testade biken för första gången på Solänget så gick det inte, man kunde inte hålla ihop travet och det blev för svårt att trava i svängarna utan sidostängerna och känslan är att man trivs bäst på innerspår. Loppet efter fick man precis ett lopp på innerspår fram till upploppet och då var man vass tillslut utan att få fritt och hade mycket krafter kvar. Loppet efter visade man att man även kan fungera ute i spåren när man avslutade vasst ute i spåren på Kalmar. Senast var man dock återigen dålig och kunde ingenting.

Jag har svårt för Esprit Sisu, känslan är att han behöver få loppet dit han vill och han är enligt mig bäst i ledningen eller på innerspår, och dit kommer man inte den här gången. Det kommer även gå fort i hela loppet och galopprisken känns relativt hög. Samtidigt som det så är man hyfsat ny i högsta divisionen och har inte samma erfarenhet som t.ex Queer Fish har.