Underhållande toppmöte i Bundesliga

Av
Uppdaterat: maj 22, 2020


Betting Sherlock

Fortsättning följer i Bundesliga med andra fotbollshelgen efter Corona-uppehållet. Högst upp på min lista blir toppmötet mellan B. Mönchengladbach och Leverkusen. Jag förväntar mig en underhållande match mellan två positiva tränarfilosofier.

Det skiljer två poäng och två placeringar mellan Gladbach på tredje- och Leverkusen på femteplatsen i tabellen. Detta är två lag med ambition att ta en topp 4 placering som innebär Champions League. Matchen är med andra ord viktig för båda lagen. Båda lagen vann i förra omgången. 1-3 och 1-4.

Hemmalaget tränas av Marco Rose som är lite av en personlig favorit. Han lyckades nästan ta Salzburg till en Europa League final innan han tog över Gladbach inför denna säsongen. Det är en tränare som förespråkar en positiv fotboll som är rolig att se på. Gladbach försvarar alltid framåt vilket innebär att de vill vinna boll genom aggressivt försvarsspel. Med boll spelar man väldigt rakt och försöker alltid hitta närmaste väg till målchanserna. Det är med andra ord ett lag som skapar mycket målchanser.

Peter Bosz som tränar bortalaget spelar även han en positiv fotboll, men som ibland kan bli lite omständigt. Utan boll är strategin likadan som hemmalagets. Försvarar framåt och aggressivt. Skillnaden mellan lagen är när man vinner tillbaka bollen. Leverkusen vill till skillnad från Gladbach etablera ett högt bollinnehav och involvera så många spelare som möjligt. Det tar längre tid från bollvinst till målchans med andra ord. Däremot är Leverkusen ett skickligt kontringslag när man väl väljer att kontra.

Jag har valt att satsa på Offside i denna matchen. Över 5 offside (pengarna tillbaka vid 5 offside) på Bethard till 2.45 ser jag som väldigt spelbart. Spelet hittar ni under fliken “specialare” på matchen.

Jag ska förtydliga min analys. När jag skriver att man försvarar framåt så menar jag att man hellre vill vinna boll genom att gå framåt i banan än att backa hem. Lag som försvarar framåt är mer benägna att stanna högre upp med sin backlinje istället för att sjunka hem djupt. Detta innebär inte att man kan göra det varje gång man tappar boll. Men det innebär att man gör det så ofta man kan då det är detta som tränarna i respektive lag prioriterar.
När två lag med denna filosofi möts är det upplagt för offside. De största ytorna finns oftast bakom backlinjen när man står högt upp. Men det är samma yta som orsakar en offside när man står fel.

Lycka till!

Spela (ÖU Offside) Över 5 på Bethard