Anfallsglatt på Stamford Bridge

Av
Uppdaterat: oktober 16, 2020

JohanS

Chelsea-Southampton med avspark på klassisk Stryktipsettid under lördagen tror jag kan bli en offensiv och sevärd match.

Chelsea

Chelsea har börjat säsongen bra även om det såklart finns så mycket mer att ta av från detta laget. Werner och Havertz har inte riktigt vaknat till i klubblagsdressen ännu (i tyska tröjan är det en annan sak) men en explosion väntar såklart bara runt hörnet. Chilwell har startat fint efter återkomsten från sin skada (för att nu vara tveksam igen) och till det här mötet verkar så äntligen Pulisic redo för en start. Ziyech verkar redo för spel om än kanske inte start. Kanske kan dröja några matcher till innan pusslet är helt färdiglagt för Lampard, men även om Chelsea inte riktigt är helt framme än så finns det givetvis redan oerhört mycket kapacitet att ta av. Målglada har man varit i inledningen där 7 påsar är facit på de två senaste matcherna i ligan (dessförinnan 6-0 i ligacupen). När man möter ett defensivt svajigt Southampton lär det bli fler mål framåt. Men trots hållen nolla sist mot Palace så litar jag verkligen inte på att Lampard satt defensiven. Och Soton är inte alls ofarliga framåt. Chelsea verkar även få klara sig utan keeper Mendy i mål och får alltså återigen kasta in hårt kritiserade Kepa mellan stolparna. Inte heller är det optimalt att balansspelaren Kanté är 50 % till spel.

Southampton

Defensivt läckande Southampton kommer att få det svettigt att freda det egna målet- det är något som är säkert. Men jag vill inte helt utesluta en miniskräll på Stamford Bridge, då Southampton ändå stundom kan visa upp riktigt fina offensiva tendenser. Här saknar man endast Armstrong i de främre leden och fortfarande väntar Che Adams på sitt genombrott denna säsong. Killen ligger i topp vad gäller expected goals bland ligans alla spelare men har alltså inte nätat ännu- bara tidsfråga givetvis. Därutöver har vi där ständigt målfarlige Ings som är pigg och fräsch här. Känner att Chelsea kommer få det oerhört svårt att freda sig bakåt och utesluter inte mer än ett insläppt mål för Chelsea.

Speltips

Tycker att detta möte skriker målkalas. BLGM & ö 2,5 mål är givetvis värt att spana in. Chelavinst & BLGM är inte heller dumt. Jag prövar dock istället över 3 mål asian till liknande odds (vinst vid fyra mål och pengarna åter vid exakt tre mål), om Soton får för sig att skrälla. Ö 3 mål asian ger 1.95 hos bet365.