Båda lagen går för tre poäng

Av
Uppdaterat: oktober 14, 2020

Jonas Weimer

Serbien såg otroligt vassa ut mot Norge även om vårt grannland gjorde en bedrövlig insats. Men jag lutar mer åt att det var Serbien som neutraliserade Norge och som dessutom var riktigt fokuserade på uppgiften. Man har en 3-4 st 100% möjligheter att göra mål och det är ett riktigt bra lag som man ställer upp med även mot Turkiet.

Inläggsspelet med Lazovic och Ristic såg riktigt vasst ut och både Mitrovic samt Duricic är livsfarliga framåt. Bara en sån sak som att man kan kasta in Millinkovic-Savic i min 80 säger något om Serbiens trupp.

I Nations League har man ännu inte fått upp farten och det tror jag har en del att göra med att man haft EM-slutspelet i tankarna. Det kan man i alla fall tillfälligt släppa här och inse att man nu ligger sist och behöver göra något i den här matchen mot Turkiet om man inte ska hamna sist. Jag räknar med att man gör en bra mycket bättre än match än det Serbien vi fick se mot Ungern.

För Turkiets del är även den här matchen viktig. Man behöver vinna för att kunna klättra i tabellen där man alltså har hela fyra poäng upp till Ungern och fem poäng till Ryssland. En seger här så kan man vara i rygg på något av lagen i alla fall. Man har spelat rätt tight i Nations League men i träningsmatchen inför denna spelade man 3-3 mot Tyskland och nu senast 1-1 mot Ryssland vilket var en bra insats.

Jag tror vi kommer få se lite mer offensiv prägel på den här matchen eftersom jag inte tror något av lagen är nöjda med kryss. Jag väljer ett målspel alltså.

4U på Båda lagen gör mål, 1.85 Spelbörsen.

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer