Bryter de sviten?

Av
Uppdaterat: oktober 14, 2020

JohanS

Ett sargat Tjeckien gästar ett ännu mer sargat Skottland. Ett Skottland med en fin svit på sju förlustfria matcher. Tar den slut nu?

Skottland

Skottland leder gruppen med en pinne före just Tjeckien. Skottland är inne i ett fint stim då man radat upp sju raka matcher utan torsk. Däribland har man besegrat tjeckerna med 2-1 sist det begav sig i september månad. Men nu är jag skeptisk till en ny skotteseger. Skottland lirade 120 minuter fotboll i EM-playoffet mot Israel den 8:e oktober och spelade tre dagar därpå mot Slovakien. Detta borde rimligen ta ut sin rätt när det nu vankas ny match. Skottland har även ett enormt manfall på spelare där namnen inte är illa pinkade: lagkaptenen och bärande spelaren Andrew Robertson, Kieran Tierney, Leedsmittbacken Cooper, Southamptonmittfältaren Armstrong, McKenna och Palmer. En spelare som Villas McGinn har lirat 120 min + 89 min på två matcher och kan komma att behöva vilas. Med alla dessa namn avskalade är Skottland ett tämligen mediokert lag. Sist man vann mot Tjeckien spelade Tjeckien med ett B-lag följt av massbortfall pga Covid i det tjeckiska lägret. Nu när nästintill alla är åter i Tjeckien bör revanschen ligga nära för tjeckerna. Bör också sägas att Skottland är det lag som definitivt köper ett kryss här och inte måste vinna- då man vid ett kryss behåller ledningen och har allt i egna händer för att vinna gruppen.

Tjeckien

Tjeckien har härjats hårt av viruset på senare tid och hade alltså sist mot Skottland det riktigt kämpigt att överhuvudtaget få ihop ett lag. Sist mot Israel (seger borta med 2-1) hade man också en drös spelare borta. Men nu till denna Skottlandsmatch ska samtliga spelare sånär som på en vara friska från viruset (de avslöjar inte vem). Dock ska sägas att huvudtränaren är smittad och att Tjeckien kommer ledas av sin assisterande coach. Därtill är Shick skadad. Inte guld och gröna skogar i Tjeckien alltså- men by far mycket bättre än hos värden Skottland. Tjeckien har inte lirat EM-playoff utan värmde endast upp med en lugn vänskapsmatch innan Nations League-mötet med Israel i helgen.

Speltips

Slaget om förstaplatsen i den här gruppen väntar och jag håller Tjeckien som berättigade favoriter sett till Skottlands samtliga bortfall och då Skottland matchats benhårt den senaste veckan- vilket inte Tjeckien har. Vågar inte backa raka tvåan men känner mig definitivt trygg i X2 här. Jag ser framför mig en matchbild där ett piggare Tjeckien för spelet och pumpar på mot ett vilt försvarande Skottland och tror därför tjeckerna radar upp en del hörnor. 4 hörnor mot Israel (borta), 8 mot Skottland, 6 mot Slovakien (borta), 10 mot Bulgarien (borta), 10 mot Kosovo- så lyder Tjeckiens hörnfacit i lagets fem senaste matcher. Tjeckien är ett hörnskapande lag helt enkelt.

Mitt spel blir X2 & Tjeckien ö 3,5 hörnor till 1.79 hos Unibet. Skapa spelet själv.