Chelsea slog ut storfavoriten – vidare till final

Av
Uppdaterat: april 18, 2021

Stormötet i FA-cupen mellan Chelsea och Manchester City på Wembley Stadium i London blev spännande. London-klubben överraskade igen.

FA-cupens två semifinaler avgörs i helgen. Chelsea och Manchester City möttes under lördagen och det var det sistnämnda laget som var favoriter att avancera. Pep Guardiolas topplag i Premier League såg ut att gå mot en häftig fyra troféer-säsong men blev stoppade av Thomas Tuchels Chelsea under lördagskvällen. Det blir ingen förväntad FA-cupfinal för Manchester City den här säsongen och drömmen om en felfri säsong dog ut. Det var ett Chelsea som fick matchbilden dit laget ville och tränare Tuchel var mycket nöjd efter slutsignalen. Matchen slutade 1-0 till Chelsea efter att Hakim Ziyech gjort matchens enda mål.

”Jag är väldigt nöjd och stolt över lagets prestation, säger Thomas Tuchel”

Publik under söndagens semifinal

FA meddelade tidigare att man kommer att testa publik vissa på engelska matcher igen. En av dessa matcher är Leicester mot Southampton, som är den andra semifinalen i FA-cupen. Vinnaren i publikmatchen kommer att möta lördagens vinnare i final längre fram under säsongen. Söndagens hetaste match är helt klart det semifinalmötet som väntar och nedan följer information kring matchen.

  • Matchstart 19.30
  • Wembley Stadium
  • Viasat Premium och Viaplay
  • Vinnaren möter Chelsea i final

Inlägget Chelsea slog ut storfavoriten – vidare till final dök först upp på Speltips.se.