Dagens trippel 15/10 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: oktober 15, 2020

När det är uppehåll i de största fotbollsligorna får vi blicka åt andra håll. Under torsdagens eftermiddag och kväll är det finska Veikkausliiga som dominerar utbudet och i vårt östra grannland återfinns flera fina spelmöjligheter. En trippel har bakats till gott odds!

Spelstopp: 16.59

RoPS Rovaniemi – FC Lahti: FC Lahti -1,5 @ 3,30

Första avspark sker i Tomtens hemstad där två föreningar med skilda formkurvor drabbar samman. FC Lahti reser till Keskuskenttä efter en formidabel prestation mot Mariehamn. Siffrorna skrevs till 3-1 sedan franska flyttfågeln Dimitry Imbongo Boele skrivit in sig i målprotokollet vid två tillfällen.

RoPS Rovaniemi kommer från hemsk tripp till huvudstaden, 4-0 i baken mot HJK Helsingfors var inte vad tomtarna behövde. Jumbon är nu sanslöst cemcenterad i träsket, det råder ingen tvekan om att finrummets skor är för stora för RoPS att fylla. 1-2-15 är en direkt skamlig resultatrad för värdarna som snittar över två insläppta kassar per kamp.

När tomtarna från Rovaniemi besökte Lahti i augusti slutade kölhalningen 3-0 till det mer solida laget som visade barmhärtighet genom sin straffmiss på stopptid. Den gode Imbongo Boele målade då och med tanke på fransosens form är det stor sannolikhet att RoPS får bita i den sura baguetten även under torsdagen. Minst två bollar skiljer mellan dessa klubbar.

Spel: FC Lahti -1,5 @ 3,30

Tävling: Veikkausliiga

Plats: Keskuskenttä

Tid: 17.00

TV: –

Seinajoen JK – HJK Helsingfors: HJK Helsingfors -1,5 @ 2,50

Vi glider vidare till Södra Österbotten och staden vars namn betyder “Vägg-å”. Seinäjoen Jalkapallokerho har blott tolv år på nacken men huserar imponerande nog i högsta serien. Inför torsdagen ligger SJK på plats åtta och siktet är inställt på en placering inom den toppsextett som får lira slutspel.

HJK Helsingfors har 111 år fler än värdföreningen på sin nacke. Gästerna från huvudstaden har dessutom tvåsiffrigt antal pinnar fler på poängkontot och nu jagar tabelltvåan serieledande KuPS som befinner sig inom tre pinnars räckhåll. Att det vankas bortamatch talar för herrarna från Helsingfors, HJK toppar nämligen bortatabellen.

Både historik, grundklass, tabellplacering och form talar för gästerna denna afton. HJK Helsingfors har endast förlorat en av sina senaste 16 tävlingsmatcher. SJK torskade så sent som i förrförra omgången då Lahti besökte Seinajoen. HJK vann säsongens första inbördes mot HJK med 2-0 och en ny tvåmålsseger är ytterst trolig.

Spel: HJK Helsingfors -1,5 @ 2,50

Tävling: Veikkausliiga

Plats: OmaSp Stadion

Tid: 17.30

TV: –

FC Honka – IFK Mariehamn: IFK Mariehamn Under 0,5 mål @ 2,14

Sista stenen i torsdagens trippelbygge hämtas från Hagalund i Esbo. Värdföreningen är som väntat ett stabilt topplag, poängplock i 16 av 18 seriematcher lämnar inte mycket i övrigt att önska. Vesa Vasaras vesslor har vispat in flera förnämliga resultat senaste tiden, hållna nollor mot myndiga män som Inter Turku samt HJK Helsingfors vittnar om ett tight kollektiv.

IFK Mariehamn leds sedan årsskiftet av den blågula bossen Lukas Syberyjski. Trots sin ringa ålder om 39 vårar har Syberyjski en diger meritlista från klubbar som Sirius, AIK, Hammarby och Frej(enda seniorlaget). Som tränare för IFK Mariehamn har svensken ett tufft uppdrag, nionde plats är ett faktum efter 18 rundor och de blåvita gästerna kommer till Esbo med tre raka torsk i ryggen.

FC Honka är hela Veikkausliigas klart bäst lag vad gäller defensiven. Ynka tolv bollar har trillat in i den gulsvarta buren under säsongens 18 tillställningar. Att bleka mariehamnare ska försämra den stiliga statistiken förefaller föga troligt. De gästande kamraterna lär nollas och det ska vi profitera på.

Spel: IFK Mariehamn Under 0,5 mål @ 2,14

Tävling: Veikkausliiga

Plats: Tapiolan Urheilupuisto

Tid: 17.30

TV: –

Trippeln

RoPS Rovaniemi – FC Lahti: FC Lahti -1,5 @ 3,33

Seinajoen JK – HJK Helsingfors: HJK Helsingfors -1,5 @ 2,50

FC Honka – IFK Mariehamn: IFK Mariehamn Under 0,5 mål @ 2,14

Totalt odds: 17,81

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag: 

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.