Dagens trippel 17/11 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: november 17, 2020

Blågula blickar riktas mot franskt territorium där Kulusevski och company är i skriande behov av poäng. Sveriges möte med regerande världsmästarna kombineras med ytterligare en landskamp i Nations League innan kvällen tas i mål på sydamerikansk mark.

Tisdagens landslagstips!

Spelstopp: 20.44

Schweiz – Ukraina: Schweiz -0,5 @ 1,66

Att Schweiz och Ukraina skulle få svårt att hävda sig i gruppen med Spanien och Tyskland är tämligen väntat. Nu är det upp till de rödvita och de blågula att göra upp om vilka som ska få stanna i Nations Leagues högsta division. Ukraina vann hemmamatchen mot Schweiz med 2-1, eftersom inbördes möten fäller avgörandet måste nu alpnationen bärga ett bättre resultat än det.

Förutom segern mot schweizarna har östeuropéerna plockat poäng i hemmamötet med Spanien, en 1-0-seger med extrem skrällbetoning. Andriy Shevchenkos adepter har betydligt svårare att hävda sig på bortabana jämfört med hemmaplan. Senaste fyra landskamperna utanför de blågula gränserna har Ukraina ideliga förluster med en sammanlagd målskillnad 2-16.

Schweiz går in som stora favoriter i denna avgörande dust i Luzern. Det är svårt att argumentera om detta faktum med tanke på skillnaden som målas upp i FIFA:s världsranking. Kapten Xhaka och hans kamrater är världens åttonde bästa nation medan Ukraina är rankade på plats 27. På hemmaplan har värdarna plockat poäng mot både Tyskland och Spanien denna höst, nu är en trepoängare på ingående. 

Spel: Schweiz -0,5 @ 1,66

Tävling: Nations League

Plats: Swissporarena

Tid: 20.45

TV: CMore

Frankrike – Sverige: Sverige +0,5 @ 2,41

Frankrike är klara gruppsegrare efter en förlustfri leverans i höstens Nations League. Sverige ligger pyrt till längst ner i tabellen och måste plocka poäng, fler än Kroatien, för att inte Janne Anderssons armé ska trilla ur finrummet. Att fransoserna redan vunnit gruppen ökar givetvis svenskarnas möjligheter rejält.

Förbundskapten Janne Andersson sitter hemma i karantän, likaså utfyllnadspjäsen Carl Starfelt, i övrigt är Blågult ordinarie. Moralen har höjts ordentligt hos Peter Wettergren och övriga svenskar efter helgens 2-1-seger mot Kroatien. Påläggskalven Kulusevski lär få fortsätta i kedjan efter sin succé i samspelet med kreatören Emil Forsberg.

Frankrike vann bara med 1-0 mot Sverige på Friends Arena tidigare i höstas. Kylian Mbappé gjorde Les Bleus balja, det enda skott fransoserna fick iväg innanför ramen, och hjälptes av blekt svenskt försvarsspel. Didier Deschamps lär knappast tömma den franska tanken när regerande världsmästarna redan vunnit gruppen. Oddset på att Sverige plockar poäng är alldeles för inbjudande.

Spel: Sverige +0,5 @ 2,41

Tävling: Nations League

Plats: Stade de France

Tid: 20.45

TV: CMore

Paraguay – Bolivia: Paraguay -1,5 @ 1,65

Vid midnatt svensk tid går tisdagens fotbollsfärd i mål på sydamerikanskt territorium. Landskampen i Asunción avhandlar VM-kvalet som nått fram till sin fjärde omgång. Paraguay är obesegrade trots tufft spelschema, närmast kommer värdarna från en meriterande pinne borta mot Leo Messis Argentina.

Bolivia har också haft ett mustigt spelschema men inte alls hävdat sig lika väl som Paraguay. César Farías sällskap har förlorat alla tre kvalkamper och bottnar tabellen. Gästerna kommer närmast från ett nederlag mot Ecuador hemma i La Paz, på den höga höjden där de annars brukar kunna hävda sig.

Paraguay har gått från klarhet till klarhet senaste året, Eduardo Berizzos boys har inte förlorat en tävlingsmatch sedan förra sommarens Copa América där Brasilien vann slutspelsmatchen på straffar. 20 senaste landskamper mellan Paraguay och Bolivia på blårödvit mark bär facit 15-5-0. Tvåmålsseger för hemmalaget är en munsbit till nattmacka. 

Spel: Paraguay -1,5 @ 1,65

Tävling: VM-kval

Plats: Estadio Defensores del Chaco

Tid: 00.00

TV:

Trippeln

Schweiz – Ukraina: Schweiz -0,5 @ 1,66

Frankrike – Sverige: Sverige +0,5 @ 2,41

Paraguay – Bolivia: Paraguay -1,5 @ 1,65

Totalt odds: 6,60

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100