Dagens trippel 21/10 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: oktober 22, 2020

Lill-lördagen levererar förstklassigt när Champions Leagues premiäromgång är igång. Skandinaviens representant Midtjylland ska inleda mot ett Atalanta som tillämpar totalfotboll, den matchen lär bli sevärd. Kvällens trippel fullbordas på blågul mark.

Spelstopp: 18.59

Red Bull Salzburg – Lokomotiv Moskva: Red Bull Salzburg -1,5 @ 2,34

Totalfotboll är ordet för kvällen, Red Bull Salzburg spelar modernt och fartfyllt. Österrikarna har vunnit samtliga åtta tävlingsmatcher denna höst och endast en av dessa segrar har kommit genom uddamålet. Sammanlagt har Tjurarna pangat in 35(!) bollar inom detta sanslösa spann. I CL-kvalfinalen mot Maccabi Tel Aviv var det inget snack, salzburgarna vann både borta och hemma.

Lokomotiv Moskva är direktkvalificerade till denna huvudturnering efter att ha slutat tvåa bakom Zenit i Premier League förra säsongen. Gästerna har inlett årets ligaspel på ett stabilt vis genom resultatraden 6-3-2. Ryssarna är dock ålderstigna, försvarschefen Corluka är 34 bast och även mittfältsmotorn Krychowiak har passerat zenit. Frågan är hur detta lokomotiv står sig mot de sprudlande österrikarna.

Lokomotiv Moskva förlorade fem av sex gruppspelsmatcher i Champions League förra säsongen. Red Bull Salzburg gick till slutspel i Europa League förra säsongen och är en maktfaktor i alplandet. Nio av de senaste tio kamperna på Red Bull Arena har slutat med minst tvåmålsseger för Tjurarna. Hemmaseger med god marginal är att vänta.

Spel: Red Bull Salzburg -1,5 @ 2,34

Tävling: Champions League

Plats: Red Bull Arena

Tid: 19.00

TV: Viaplay

Östers IF – Umeå FC: Hemmaseger @ 1,62

Lika fartfyllt som i Österrike bör det inte bli i Växjö. Umeå FC läcker visserligen ganska rejält bakåt men i offensiv riktning är norrlänningarna sämst i klassen. 20 mål framåt på 23 omgångar är ett faktum för UFC som bara vunnit tre matcher i Sveriges näst högsta serie. Nästjumbon kommer närmast från ett nesligt nederlag mot Trelleborg, nu har Umeå sju poäng upp till kvalplats.

Östers IF har inga poäng alls upp till sin kvalplats, den positiva i andra änden av tabellen. ÖIF delar poäng med tredjeplacerade Jönköpings Södra, två plusmål behöver knapras in av Växjös stolthet under de resterande sju omgångarna. Av formen att döma bör Öster lösa detta, fyra raka seriematcher har slutat med seger för sheriffen Persson och company.

Öster gjorde en pangprestation i helgens möte med Degerfors. 2-0 här hemma mot serieledarna var frukten av Filip Örnbloms kyla, dubbla strutar av påläggskalven innebär att “Örnen” exekverat fem gånger på de senaste fyra fighterna. 24 pinnar skiljer mellan Öster och Umeå efter 23 omgångar, dessa siffror ljuger inte. Ettan är lika cementerad som norrlänningarnas bottenplacering.

Spel: Hemmaseger @ 1,62

Tävling: Superettan

Plats: Visma Arena

Tid: 19.00

TV: Dplay

FC Midtjylland – Atalanta: Över 3,5 mål @ 2,02

Då är vi framme vid kvällens sista anhalt och mest intrikata sådana. Atalanta är aldrig tråkiga och denna säsong är sannerligen inget undantag. Bergamos blåsvarta bataljon har vunnit tre av fyra kamper i Serie A, samtliga fyra fighter har innehållit mål i båda ändar och totalt minst fem fullträffar på tavlan.

FC Midtjylland är något av Atalantas danska motsvarighet. De så kallade vargarna från Herning slaktade både Young Boys och Slavia Prag i kvalet till Champions League. Regerande mästarna i Superligan följde upp 2-2-mötet borta mot Horsens med att hemmabesegra Odense med 3-1 i helgens holmgång.

Atalantas tre bortamatcher i Champions Leagues gruppspel förra hösten innehöll sammanlagt 13 mål. I åttondelen vann italienarna med 4-1 hemma mot Valencia och med 4-3 borta mot samma fladdermöss. FC Midtjylland har tre raka tävlingsmatcher med minst fyra mål på tavlan. Överspelet är i trygga händer då öppna spjäll tillämpas i samförstånd.

Spel: Över 3,5 mål @ 2,02

Tävling: Champions League

Plats: MCH Arena

Tid: 21.00

TV: Viaplay

Trippeln

Red Bull Salzburg – Lokomotiv Moskva: Red Bull Salzburg -1,5 @ 2,34

Östers IF – Umeå FC: Hemmaseger @ 1,62

FC Midtjylland – Atalanta: Över 3,5 mål @ 2,02

Totalt odds: 7,66

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag: 

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.