Dagens trippel 23/11 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: november 24, 2020

Den inhemska fotbollssäsongen lider mot sitt slut, somliga lag har bara två matcher kvar. Allsvenskan ska fullborda omgång 28 under måndagskvällen när Uppsala, Göteborg och Norrköping är spelplatser. Handikapplinorna är i fokus på aftonens trippel.

Blågul måndagstrippel!

Spelstopp: 18.59

IFK Göteborg – BK Häcken: BK Häcken -0,5 @ 2,31

Vilket lag som är bäst i Göteborg har avgjorts sedan lång tid tillbaka. BK Häcken har gjort en klart godkänd säsong, det är mer än vad man kan säga om den historiska storebrodern i Götet. IFK Göteborg har varit bedrövliga hela året och löper fortsatt risk att trilla ner i Superettan.

Inför omgång 28 ligger BK Häcken i pole position för att hamna topp 3 och således få testa vingarna på den internationella scenen. Eftersom Djurgården slog Kalmar igår är det upp till Häcken att ge svar på tal under måndagskvällen. Formen är trevlig för Andreas Alms armé som kryssade borta mot Hammarby och vann hemma mot Östersund.

IFK Göteborg plockade en livsviktig trepoängare mot Helsingborg innan uppehållet men att kalla formen fin vore en ren lögn. Blåvitt har torskat fem av sina senaste sex tävlingsmatcher på Gamla Ullevi. Efter nederlag mot såväl Kalmar som Örebro finns inte annat att vänta när årets göteborgska storebror kommer på besök.

Spel: BK Häcken -0,5 @ 2,31

Tävling: Allsvenskan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 19.00

TV: Dplay

IFK Norrköping – Falkenbergs FF: Falkenbergs FF +1,5 @ 1,66

Två fullt motiverade manskap ska mäta svärd i Östergötland när toppen tar emot botten. Huruvida IFK Norrköping verkligen är ett topplag ska avgöras här och nu, de blåvita östgötarna måste förmodligen gå rent sista tre fighterna för att nypa en av de allsvenska medaljerna.

Falkenbergs FF är precis som förutspått ett bottenlag. Hasse Eklund ser ut att lyckas med det omöjliga ännu en gång, få FFF att undvika de två värsta placeringarna. Hasses herrskap kliver upp på kvalplats vid poängplock på Östgötaporten och formen talar för den saken. Falkenberg har 2-1-1 på sina senaste fyra matcher, det är mer än vad man kan säga om Helsingborg och Kalmar.

IFK Norrköping dominerade första tredjedelen av serien för att sedan dippa duktigt och under hösten blanda vin med vatten. Kamraterna har tre raka poängplock, två raka förluster, och målas ändå upp som storfavoriter mot Falkenberg. Hasses herrar plockade poäng hemma mot östgötarna och nu är hallänningarnas handikapplina oerhört generös.

Spel: Falkenbergs FF +1,5 @ 1,66

Tävling: Allsvenskan

Plats: Östgötaporten

Tid: 19.00

TV: Dplay

IK Sirius – Mjällby AIF: Mjällby AIF +0,5 @ 1,92

Slaget om en plats på den övre halvan ska utkämpas i de lärdes stad. IK Sirius ligger på tionde plats efter 27 omgångar, klart godkänt efter förutsättningarna. Uppsalas blåsvarta stolthet har varit särskilt frejdiga på eget gräs, inget lag har släppt in fler hemmamål än Sirius och endast Malmö har gjort fler kassar i denna spelform.

Mjällby AIF har sannerligen överträffat alla profetior. Sirius har målats upp som ett succélag denna säsong, vad ska man isåfall säga om boysen från Blekinge. Marcus Lantz har lotsat MAIF till en åttondeplats och formen är det inget fel på. Både Östersund och IFK Norrköping fick sina fiskar varma av sillstryparna inför uppehållet.

Form är ingenting som Henrik Rydström vill tala om. Sirius har fem raka allsvenska bataljer utan smak av segerns sötma. Två pinnar av 15 möjliga bådar inte särskilt gott inför mötet med succélaget från Blekinge. 1-1 slutade säsongens första inbördes mellan blåsvart och gulsvart, oddset på nytt poängplock för Lantz lag måste synas.

Spel: Mjällby AIF +0,5 @ 1,92

Tävling: Allsvenskan

Plats: Studenternas IP

Tid: 19.00

TV: Dplay

Trippeln

IFK Göteborg – BK Häcken: BK Häcken -0,5 @ 2,31

IFK Norrköping – Falkenbergs FF: Falkenbergs FF +1,5 @ 1,66

IK Sirius – Mjällby AIF: Mjällby AIF +0,5 @ 1,92

Totalt odds: 7,36

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag: 

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100