Dagens trippel 26/11 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: november 26, 2020

Höstens murriga torsdagskvällen överlever vi tack vare spännande bataljer i Europa League. Denna vecka är det dags för fjärde omgången av gruppspelet när vi lägger ankare i Norge, Israel samt Tjeckien. Två raka triumfer samt ett handikapplir ligger i pulpeten.

Torsdagens fina EL-trippel!

Spelstopp: 18.54

Molde – Arsenal : Arsenal -0,5 @ 1,80

I brist på svenska lag får vi med viss tvekan hålla en tumme för våra grannar i öst. Molde har gjort en väl godkänd insats under första halvan av gruppspelet i Europa League. Uddamålssegrar borta mot Dundalk samt hemma mot Rapid Wien föregick trippen till London. Där hade som väntat inte baggarna någonting att hämta mot Arsenal.

Engelsmännen reser till Ole Gunnar Solskjaers gamla hemvist med nio poäng av nio möjliga och gott minne av första mötet med Molde. The Gunners segrade med 4-1 på Emirates när nordborna bjöd på två(!) självmål medan den gode Pépé var direkt inblandad i de två andra.

Molde FK lirade 2-2 i sin senaste hemmamatch, mot Kristiansund där uddevallaren Liridon Kalludra sårade MFK. Tre bollar släppte skåningen Andreas Linde in när Ferencváros besökte Aker Stadion tidigare under hösten. Om inte baggarna bjuder på nya självmål lär Pépé såra hemmalaget som om han vore en äkta uddevallare. Arsenal tar fjärde raka utan snack.

Spel: Arsenal -0,5 @ 1,80

Tävling: Europa League

Plats: Aker Stadion

Tid: 18.55

TV: Dplay och Eurosport Player

Maccabi Tel-Aviv – Villarreal: Villarreal -0,5 @ 1,84

Från Midfjorden till Medelhavet där ännu en gruppfinal står på agendan. Sex poäng på hemmakontot innebär andra plats för israelerna som inte behöver skämmas över att fiska i Villarreals bakvatten. Spelmässigt har Maccabi Tel-Aviv gjort tre bleka insatser men både Qarabag och Sivasspor gav bort hela skörden. Det gjorde inte Villarreal.

Den gula ubåten från Valencia guppar in på israeliskt territorium med fanan högt. 4-0-krossen mot Maccabi i hemmamötet har följts upp med en superläcker triumf borta mot Getafe samt en pinne med mersmak hemma mot Real Madrid. På tal om Real så har Villarreals lån därifrån varit en succé, japanen Takefusa Kubo har stått för fyra personliga poäng på tre EL-kamper.

Maccabi behövde hålla Fru Fortuna i handen när azererna i Qarabag besökte Tel Aviv. Efter att ha blivit komplett demolerade i första mötet med Villarreal skulle hela familjen Fortuna behöva bära israelerna i 90 minuter för att undvika en ny torskmåltid. Vi tackar för 1,84 på att den gula ubåten guppar hem med tre nya pinnar i skuffen.

Spel: Villarreal @ 1,84

Tävling: Europa League

Plats: Bloomfield Stadium

Tid: 18.55

TV: Dplay och Eurosport Player

Slovan Liberec – Hoffenheim: Hoffenheim -1,5 @ 2,27

Sist men inte minst besöker vi hockeymeckat Liberec där vi synar aftonens på förhand mest ojämna historia. Slovan Liberec skrällvann i sin Europa League-premiär när 31 procent av bollinnehavet räckte för att sätta en strut på belgiska Gent. Därefter har medstudsen fått ett abrupt slut för tjeckerna. 5-1 i baken mot Röda Stjärnan i Belgrad följdes upp med 5-0 i Tyskland.

Tidigare CL-laget Hoffenheim har sannerligen infriat förväntningarna i EL. Tyskarna har gjort rent hus och målat upp en stilig målskillnad som visar elva gjorda baljor och en insläppt kula. Att det vankas utflykt är inget som skrämmer Nordtveit och company, de har nämligen plockat fler poäng borta än hemma i Bundesliga.

Senaste resan utanför det tyska rikets gränser slutade med en 4-1-viktoria mot Gent. Just 4-1 är ett gångbart resultat när det gäller Hoffenheim, de blåvita gästerna besegrade nämligen regerande Champions League-mästarna från München med dessa siffror tidigare denna höst. Liberec förlorade med två bollar hemma mot Jablonec i ligaspelet senast och mindre siffror blir det inte mot den tyska maskinen.

Spel: Hoffenheim -1,5 @ 2,27

Tävling: Europa League

Plats: Stadion U Nisy

Tid: 18.55

TV: Dplay och Eurosport Player

Trippeln

Molde – Arsenal : Arsenal -0,5 @ 1,80

Maccabi Tel-Aviv – Villarreal: Villarreal -0,5 @ 1,84

Slovan Liberec – Hoffenheim: Hoffenheim -1,5 @ 2,27

Totalt odds: 7,52

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100