Dagens trippel 31/10 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: oktober 31, 2020

Lördagens godispåse erbjuder ett digert spelutbud. De största karamellerna återfinns hemma i Svedala där det handlar om Superettan. Degerfors, Halmstad och Öster jagar allsvenskt kontrakt medan Örgryte strävar efter att klamra sig kvar i näst högsta serien. Trippeln är inom räckhåll.

Spelstopp: 12.59

Degerfors – Akropolis: Båda lagen gör mål @ 1,89

Den värmländska defileringen pågår för fulla muggar. Degerfors har i stora delar varit överlägset bäst i Superettan 2020, inte minst offensivt. Victor Edvardsen har visat sig vara ett drömskt nyförvärv, göteborgaren toppar poängligan på 14 pytsar och sju framspelningar. Trion Edvardsen/Bertilsson/Dahlström har på egen hand gjort fler mål än de flesta lag i serien sammanlagt.

Akropolis är seriens bästa lag, tillsammans med Degerfors, sett till förutsättningarna. Fjolårets seriesegrare i Norrettan har slagit sig in i toppsextetten vid debutsäsongen i Superettan. De grekinfluerade stockholmarna tillämpar en framåtlutad fotboll där bollar allt som oftast trillar in både i motståndarnas och den egna buren.

Tio raka seriestrider har innehållet baljor i båda burar när Akropolis varit i farten. Tre av Degerfors fyra senaste hemmamatcher har slutat med att båda lagen gjort mål. Säsongens första inbördes mellan Degen och stockholmarna slutade 1-1. Två generösa gäng bådar för en generös dejt i de värmländska skogarna.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,89

Tävling: Superettan

Plats: Stora Valla

Tid: 13.00

TV: Dplay

GIF Sundsvall – Örgryte IS: Örgryte IS +0,5 @ 1,81

Från Superettans två positiva utropstecken till de två negativa när Medelpad läggs under lupp. GIF Sundsvall var tveklöst topptippade efter att fjolårets allsvenska trupp behållit gott om glans samt förstärkts med högsta kvalitet i form av Pontus Engblom. Sundsvallssonen Engblom har varit seriens bästa målskytt, trots det har Giffarna inte tagit sig längre än den bleka mellanmjölkens mittenbassäng.

Örgryte IS har inte underpresterat på samma vis som Giffarna med tanke på att fjolårstränaren Askebrand drog till Västerås och handplockade sina favoritspelare samt att Bajen nöp succéspelaren Gustav Ludwigson. Trots detta har Öis en trupp som inte borde behöva trilla ner i tredjedivisionen, gubbar som Ailton Almeida, Jobe, El Kabir och Adam Bergmark-Wiberg ska borga för den saken.

Sett till färsk form samt motivation råder ingen tvekan om att Giffarna är en favorit i stor fara denna lördagsafton. Värdarna lirade 0-0 mot jumbon Ljungskile senast och det var en match där medelpadingarna borde kammat noll på fler sätt än i målkolumnen. Öis kommer från en vitaliserande skalp mot fjärdeplacerade Öster, 4-1 signerades hattrickskytten Jobe. Vi jobbar in en motivationsmotiverad bortapinne.

Spel: Örgryte IS +0,5 @ 1,81

Tävling: Superettan

Plats: NP3 Arena

Tid: 17.30

TV: Dplay

Östers IF – Halmstads BK: Bortaseger @ 2,11

Efter en riktigt vass höst tog det tvärstopp för Östers IF på Gamla Ullevi. 4-1-förlusten mot bottenlaget Örgryte innebär att Växjös stolthet med stor sannolikhet spelar i Superettan även 2021. ÖIF har tre poäng upp till kvalplatsen där Jönköpings Södra befinner sig med betydligt bättre målskillnad när endast fem omgångar finns kvar att vinka på.

De blåröda smålänningarna är onekligen i skriande behov av en trepoängare i helgen men uppgiften är tuffast tänkbara. Halmstads BK  är ligans mest formstarka lag efter att ha gjort rent hus i fem raka tävlingsmatcher. HBK behöver hålla Jönköping bakom sig för att slippa kvala, samtidigt motiveras hallänningarna av att seriesegern är inom en pinnes räckhåll.

Två av de senaste tre halländska besöken i östra Småland har slutat med bortaseger. När Öster besökte Örjans Vall i augusti vann Halmstads BK fullt rättvist med 2-0. Form, klass och historik talar för att HBK är undervärderade till en återbetalning kring dubbeldegen.

Spel: Bortaseger @ 2,11

Tävling: Superettan

Plats: Visma Arena

Tid: 17.30

TV: Dplay

Trippeln

Degerfors – Akropolis: Båda lagen gör mål @ 1,89

GIF Sundsvall – Örgryte IS: Örgryte IS +0,5 @ 1,81

Östers IF – Halmstads BK: Bortaseger @ 2,11

Totalt odds: 7,21

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag: 

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.