Dagens trippel 7/12 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: december 8, 2020

Måndagens vandring genom fotbolls-Europa bär från Danmark till Spanien med ett stopp på de brittiska öarna. En extra intressant karamell plockas från La Liga där ett oerhört homogent Eibar ska ta emot de fladdriga fladdermössen från Valencia. Trippeln är bakad och klar.

Trippel från tre länder!

Spelstopp: 18.59

AGF Aarhus – Bröndby: Över 2,5 mål @ 1,65

Danska Superligan är mer fladdrig än homogen när det kommer till Köpenhamns blågula representant. Bröndby är ensamma om att ännu inte ha delat på skörden under de inledande tio omgångarna, Simon Hedlund och hans vänner varvar vin med vatten. 7-0-3 är raden som innebär att Bröndby kliver upp i serieledning vid vinst i den nalkande hängmatchen.

AGF Aarhus är sex poäng fattigare än bortalaget efter att formkurvan kroknat under höstkanten. 2-1-torsken hemma mot Midtjylland följdes upp med en 3-1-förlust borta mot Nordsjälland. Vad gäller blågul fägring i hemmalaget ser det snålt ut, ex-bajaren William Eskelinen sitter fast på bänken medan ex-gnagaren Niklas Backman dras med skadebekymmer.

Bröndby kommer närmast från en läcker 4-1-triumf hemma mot Lyngby där Mikael Uhre och Jesper Lindström visade sig vara tungan på vågen ännu en gång. Uhre toppar assistligan med sina fem framspelningar medan Lindström leder skytteligan på sju pytsar. Åtta av Bröndbys tio ligamatcher har innehållit minst tre mål på tavlan, de övriga två innehöll två stycken. AGF Aarhus har fyra raka tävlingsmatcher med tillräcklig generositet för att täcka den aktuella linan. 

Spel: Över 2,5 mål @ 1,65

Tävling: Superligan

Plats: Ceres Park

Tid: 19.00

TV: Viaplay, V Ultra

Brighton – Southampton: Southampton -0,5 @ 2,90

Även måndagens brittiska bidrag har avverkat tio omgångar inför dusten på AmEx Stadium. Brighton har inlett på samma vis som de uppträdde förra säsongen. Bra spel, fattigt konto. Tio pinnar är erövrade av Graham Potter och hans fiskmåsar, det är knappt godkänt även om spelet i sig alltjämt omnämns som fint.

Southampton har lyckats med bedriften att både samla samman en god andel poäng samt att lira iögonfallande. Den stora anledningen till The Saints framfart stavas Danny Ings, bakar man samman de senaste två säsongerna har gästernas spjutspets gjort näst flest mål av samtliga i Premier League, näst efter Jamie Vardy. Att Ings nu rapporteras åter från skada är en enorm tillgång för Ralph Hasenhüttl.

Brighton trivs inget vidare hemma i fiskmåsboet, här är hemmalaget segerlösa denna höst. Southampton trivs i sin tur riktigt bra på resande fot, endast en torsk på de senaste tio utflykterna smakar mumma för Hasenhüttl och hans herrar. Att The Saints har tre raka triumfer borta mot Brighton skänker ytterligare kraft till måndagens bortaseger.

Spel: Southampton -0,5 @ 2,90

Tävling: Premier League

Plats: AmEx Stadium

Tid: 21.00

TV: Viaplay, V Premium

Eibar – Valencia: Eibar -0,5 @ 2,49

Sist men inte minst är det den mest intrikata karamellen som nagelfars i Baskien. Valencia är en slumrande gigant som löper risk att trilla ur La Liga. Tolv poäng efter elva omgångar innebär att Los Che endast har en pinnes övertag gentemot lagen under giljotinen. Fladdermössen kommer närmast från en 1-0-förlust hemma mot Atlético, nu väntar en utflykt till Baskien där gästerna brukar vantrivas.

Eibar återfinns i mitten av det tighta spanska finrummet och formen är positiv. Baskerna slog Real Betis med eftertryck på bortabana senast där de kunde kosta på sig en straffmiss och ändå vinna med två bollar. Esteban Burgos har vuxit ut till en vital pjäs för de blåvita värdarna, mittbacken bidrog med både en balja och en framspelning senast.

Valencia är ett av den europeiska elitens allra sämsta lag när det gäller att spela på bortaplan. 7 december 2019, alltså på dagen för ett år sedan, vann Fladdermössen mot Levante i Valencia. Sedan dess har Valencia en seger på 16 utflykter i La Liga. Eibar tog en stabil viktoria i motsvarande möte förra säsongen och den baskiska ettan är gjuten som sista byggsten i trippeln.

Spel: Eibar -0,5 @ 2,49

Tävling: La Liga

Plats: Estadio Municipal de Ipurua

Tid: 21.00

TV: CMore, CMore Live

Trippeln

AGF Aarhus – Bröndby: Över 2,5 mål @ 1,65

Brighton – Southampton: Southampton -0,5 @ 2,90

Eibar – Valencia: Eibar -0,5 @ 2,49

Totalt odds: 11,91

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100