Dagens trippel 8/12 » Tips & analys

Av
Uppdaterat: december 8, 2020

Den mäktigaste av turneringar har nått årets sista fas. Det är dags för Champions League att stänga gruppspelet för att kora vilka som går till slutspelet respektive får vandra vidare till Europa League. Italienare, tyskar och britter står för tisdagens klirr i kassan.

Tisdagens saftiga CL-lir!

Spelstopp: 18.54

Lazio – Club Brügge: Lazio -0,5 @ 1,73

Grupp F lever i allra högsta grad ända in på målsnöret. Lazio har gjort ett starkt gruppspel, inte minst med tanke på att de var drabbade av coronaviruset under hösten, men trots att italienarna gått obesegrade hänger biljetten till slutspelet i en skör tråd. Romarna måste plocka poäng under tisdagskvällen, annars är det tack och godnatt.

Club Brügge står på sju poäng, två mindre än Lazio, och måste således tuta och köra för att försöka håva in en trepoängare. Belgarna reser till den eviga staden efter en enkel viktoria hemma mot svaga Zenit S:t Petersburg hemma i Brügge, på resande fot brukar de blåsvarta ha svårare att hävda sig.

Club Brügge torskade med 3-0 borta mot Borussia Dortmund och löper stor risk för att råka ut för samma öde på Olympiastadion i Italiens huvudstad. Lazio har vunnit med tydliga siffror mot både Dortmund och Zenit på himmelsblått gräs och med en allt bättre truppsituation är värdarna rättmätiga favoriter. Ettan är högst trolig och betalar tillräckligt för att liras.

Spel: Lazio -0,5 @ 1,73

Tävling: Champions League

Plats: Olympiastadion

Tid: 18.55

TV: TV6, Viaplay

Zenit S:t Petersburg – Borussia Dortmund: Borussia Dortmund -0,5 @ 1,77

I samma grupp som ovanstående opponenter återfinns alltså gruppledande Borussia Dortmund samt jumbon Zenit S:t Petersburg. Tyskarna står noterade för resultatraden 3-1-1 i Champions League samtidigt som Lucien Favres herrskap presterat godkänt i Bundesliga där de återfinns inom toppkvartetten efter tio omgångar.

Zenit S:t Petersburg har plockat en ynka pinne under denna CL-höst, hemma mot Lazio när italienarna saknade halva truppen på grund av Covid-19. Borta mot Dortmund stod sig ryssarna slätt när de gulsvarta vevade hem en 2-0-triumf. Värdarnas murbräcka Dejan Lovren har saknats senaste matcherna på grund av sjukdom och ser ut att missa även den sista CL-striden.

Två saker talar emot bortasegern, dels att Dortmund klarar sig med kryss och dels att Favre saknar flera pjäser, bland andra norska målmonstret Erling Braut Håland. Dessa faktorer vägs upp av att tyskarnas trupp alltjämt är både bredare och spetsigare än ryssarnas, plus att svaga Zenit inte har någonting alls att spela för. 

Spel: Borussia Dortmund -0,5 @ 1,77

Tävling: Champions League

Plats: Gazprom Arena

Tid: 18.55

TV: Viaplay, V Football

Rennes – Sevilla: Sevilla -0,5 @ 2,32

Tisdagsbutiken stängs på Roazhon Park där ära och evig, nåja, berömmelse ligger i potten. Sevilla har lyckats med konststycket att plocka poäng i fyra av fem matcher och ändå ha minus i målskillnaden. Anledningen till detta stavas Chelsea, den blå maskinen från London segrade med hela 4-0 när båda klubbarna roterade senast.

Rennes har inte lyckats med något konststycke överhuvudtaget i årets upplaga av Champions League. En pinne av 15 möjliga är snudd på skamligt för det gamla svensklaget som står noterade för målskillnaden 2-8. Att Rennes går ruggigt dåligt i Ligue 1 gör inte saken bättre i hemmalägret, de rödsvarta gick på ytterligare en mina i helgens hemmamöte med Lens.

Rennes kräftgång denna höst uppgår idag till en enda vinst på 13 tävlingsmatcher. Åtta av dessa är rena nederlag. Sevilla tillhör toppen av La Liga, de rödvita gästerna dominerade dessutom fullständigt i första mötet med fransoserna, även om siffrorna endast skrevs till 1-0. När Sevilla betalar över dubbeldegen måste vi hugga även om matchen saknar betydelse för utgången i gruppen.

Spel: Sevilla -0,5 @ 2,32

Tävling: Champions League

Plats: Roazhon Park

Tid: 21.00

TV: Viaplay, Viasat Extra

Trippeln

Lazio – Club Brügge: Lazio -0,5 @ 1,73

Zenit S:t Petersburg – Borussia Dortmund: Borussia Dortmund -0,5 @ 1,77

Rennes – Sevilla: Sevilla -0,5 @ 2,32

Totalt odds: 7,10

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100