Dagens trippel » Tips och analys

Av
Uppdaterat: november 28, 2020

När säsongen går mot sitt slut i Superettan kan det skilja en del i motivation. Detta är något som tas fasta när dagens bästa spel analyseras under lördagen. Halland, Småland och Göteborg är spelplatser när det är fokus på mållinorna.

Blågul lördagstrippel!

Spelstopp: 14.59

Halmstads BK – Örgryte IS: Örgryte Under 0,5 mål @ 2,31

Klassiska Örjans Vall är första arena till rakning i Superettans omgång nummer 29 av 30. Örgryte IS har gjort en svag säsong och ligger på tionde plats inför trippen ner till Halland. Det blåröda sällskapet från Göteborg bör undvika kval i kraft av att de möter bottengänget Umeå på hemmaplan i sista omgången men nu väntar tuffast möjliga uppgift.

Halmstads BK har hållit till i toppen av tabellen hela året och de blåvita värdarna har uppenbarligen bestämt sig för att ta hem hela klabbet. Avancemanget åter till Allsvenskan är redan säkrat för Magnus Haglunds herrar som ligger etta med två pinnar ner till tvåan Degerfors.

Örgryte IS har varit skapliga på Gamla Ullevi men bedrövliga på resande fot. 2-4-8 är gästernas resultatrad i denna spelform efter att göteborgarna snittat mindre än en balja per bortamatch. Halmstads BK har hållit nollan i fyra av sina senaste fem strider på halländskt gräs och lyckades även med denna bedrift borta mot Örgryte. Vi litar på Malkolm Nilsson ännu en gång.

Spel: Örgryte Under 0,5 mål @ 2,31

Tävling: Superettan

Plats: Örjans Vall

Tid: 15.00

TV: Dplay

GAIS – Akropolis: Båda lagen gör mål @ 1,64

På tal om Gamla Ullevi är det GAIS som får spela i sitt vardagsrum under lördagseftermiddagen. Makrillarna ska vara glada för detta, de har nämligen visat upp vitt skilda ansikten beroende av spelplats. Näst sist i bortatabellen är att jämföra med övre halvan i hemmatabellen.

GAIS har en poängs marginal till negativt kval efter dubbla nederlag, först mot Degerfors borta och därefter mot Öster hemma. Akropolis har sitt på det torra men fortsätter att leverera. Stockholmarna kommer till rikets näst största stad med dubbla trepoängare i bagageluckan, dels här på Gamla Ullevi mot Örgryte och därefter hemma mot Brage.

Säsongens första inbördes möte, på Grimsta IP, var en böljande historia där GAIS hade ledningen två gånger innan Vasic fixade slutresultatet 2-2. Böljande historier är en vanesak för Akropolis som i princip alltid både gör och släpper in mål. Sju av gästernas åtta senaste matcher har infriat lördagens förväntningar, GAIS får finna sig i att hänga med i den dansen återigen.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,64

Tävling: Superettan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 15.00

TV: Dplay

Östers IF – Ljungskile SK: Ljungskile SK Under 0,5 mål @ 1,85

Sista lördagsgodiset hämtas i Växjö där toppen tar emot botten. Östers IF hade en blytung fjolårssäsong där de var nära att trilla ur Superettan och spåddes en plats i mitten av årets tabell. Smålänningarna har överträffat alla förväntningar och ligger fyra med häng på kval till Allsvenskan.

Ljungskile SK har charmat fotbolls-Sverige genom att ta sig hela vägen till finrummet vid två tillfällen men dagens bohusläningar har inte samma kvalitet. Nykomlingen från Söderettan har redan checkat in på det vändande tåget tillbaka till tredjedivisionen. Jumboplatsen är ett faktum för gästerna som bara verkar ha julmat i huvudet.

Östers IF har visat upp en ramstark defensiv, inte minst hemma på Visma Arena. Exempelvis supervassa offensiven i Degerfors fick lämna östra Småland utan att ha hittat något nätrassel. Ljungskile SK är komplett kvalitetslösa i sin front, nio av de senaste elva tävlingsmatcherna har slutat med noll mål av de grönvita gästerna. Denna nolla är nog dagens allra bästa spel.

Spel: Ljungskile SK Under 0,5 mål @ 1,85

Tävling: Superettan

Plats: Visma Arena

Tid: 15.00

TV: Dplay

Trippeln

Halmstads BK – Örgryte IS: Örgryte Under 0,5 mål @ 2,31

GAIS – Akropolis: Båda lagen gör mål @ 1,64

Östers IF – Ljungskile SK: Ljungskile SK Under 0,5 mål @ 1,85

Totalt odds: 7,01

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100