Europatipset 30/5

Av
Uppdaterat: maj 30, 2020

Europatips med 3,5 miljoner i jackpot är det nu som ska försöka bemästras under lördagen. En tredagarskupong med en del fina drag synas. Två av de tre senaste kupongerna har slutat utan någon med 13-rätt. Svårtippat även denna gång men en liten guideline på vägen finns här. Häng på! 

Spelstopp: 15:29

1. Bayern München – Fortuna Düsseldorf 

Kimmich kippade magiskt in 1-0-målet och även den avgörande struten, för troligen hela titelracet, då Dortmund slogs tillbaka på Signal Iduna Park i veckan. Bayern stormar mot klubbens åttonde raka ligatriumf och ett lag som Fortuna Düsseldorf kommer såklart inte kunna stå i vägen för den röda maskinen. Rösler är som bekant ny styrman hos gästerna efter sin framgångsrika tid i Malmö och har fått rätt bra ordning på sitt Fortuna. Här är det stopp däremot och första förlusten i ligan kommer noteras sedan mitten av februari. Spiketta oavsett streck.   

2. Hertha Berlin – Augsburg 

Berlin tog poäng mot Leipzig senast. Rejält strongt och dessutom femte raka för huvudstadsgänget utan förlust. Augsburg är dock ingen motståndare som bara ska köras över. Gästerna har bland annat löst 3-0 i Gelsenkirchen mot Schalke nyligen och 0-0 mot Paderborn senast kunde likväl slutat med alla tre poängen in p�� Fuggerstädters konto. Höstens kamp slutade med en förkrossande 4-0-viktoria för gästerna men här är det knappast troligt med liknande siffror. Streckmässigt verkar denna batalj hamna tämligen korrekt och finns stora garderingspennan framme är det nog dags att använda den redan i match 2.     

3. Schalke – Werder Bremen

Schalke är inne i en fruktansvärd trend. Fjolårets mindre trevliga tendenser känns igen och inför mötet med Werder Bremen skulle poängtapp innebära den tionde raka tävlingskampen utan seger. Werder Bremen är ett bottenlag i Bundesliga och varit så under egentligen hela säsongen. Med “04:orna” lite i ingenmansland mot ett bortalag som kämpar för sin fortsatta ligaexistens känns tvåan högst motiverad. Här gäller det dock att hålla koll på oddsrörelser och procent in i det sista men som allt verkar är det en rätt bra idé att inleda från höger.    

4. Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 

Frankfurt har inte alls levererat denna säsong. Gästerna är utsatta i botten och har inte vunnit på sex raka seriematcher. Mot Freiburg senast var det dock ett rätt välspelande Eintracht som trots tre mål framåt ändå fick nöja sig med en pinne (3-3). Nu ska Örnarna resa till Wolfsburg och testa lyckan mot ligasexan. De grönvita stod för en av säsongens bästa matcher senast då Leverkusen enkelt monterades ner. 4-1 på bortaplan är starka kort. Detta är såklart siffror som svenska folket tagit del av. Att värdarna ska upp och cirkulera kring 60 procent är helt skevt. På mindre system kan det faktiskt vara läge att helt plocka bort den överstreckade ettan helt och jobba in skrällen från höger istället.

5. Mainz – Hoffenheim 

Både Mainz och Hoffenheim har varit hyfsat formlösa sedan ligan återupptogs. Quaisons gäng har inte vunnit i maj och senast laget fick spela hemmavid blev laget kölhalade av Leipzig som var skoningslösa i 0-5-fajten. Nya tag för värdarna nu som behöver poäng i den täta bottenkampen. Hoffenheim är faktiskt en riktigt vettig motståndare för Die Nullfünfer då gästerna bara vunnit en av de nio senaste tävlingsmatcherna. Den segern kom faktiskt så sent som i onsdags då Köln slogs tillbaka. Svårtippat till tusen och med streck som till synes verkar spegla oddsen är det möjligen läge att åter gardera tungt.   

6. Mönchengladbach – Union Berlin 

Sebastian Andersson har nu tre matchers måltorka likväl som att hans Union Berlin har bekymmer att bärga poäng. Endast två pinnar på de fem senaste ligakamperna är en utdelning som laget knappast kan vara nöjda med. Nu får nykomlingen testa vingarna mot Mönchengladbach. Ett motstånd som laget löste fint i höstas efter att bland annat svenske Andersson nätat på stopptid. Borussia har varit ett topplag under hela säsongen men mattas en aning på slutet. Laget fick “bara” en pinne mot Bremen senast och nu målas ettan upp på tok. Åtminstone krysset bör få sin plats tidigt.      

7. Paderborn – Dortmund 

Det våras inte för Dortmund. Håland skadade sig mot München senast och chansen på ligatiteln blåste iväg all världens väg efter 1-0-vinsten för Kimmich och company. Dubbla smällar således. Nu är de gulsvarta ett ruggigt bra fotbollslag med Sancho, Hazard, Brandt med många fler så i de flesta fall ska gästerna ändå fixa en trea mot jumbon Paderborn. Det som dock talar emot är nykomlingens ganska spännande form. Poäng har lösts i tre raka kamper och fortsatt finns en liten chans att fixa kontraktet. Tvåan är given tidigt men med både ettan och krysset understreckade finns fint skrällvärde västerut.   

8. Esbjerg – Aalborg 

Dannebrogen ska nu hissas och på kupongen finns två bataljer från vårt sydvästra grannland. Esbjerg är ett bottenlag i år och har bara mäktat med fyra futtiga treor på hela säsongen. Denna paus kan kanske därför kommit väl till pass för klubben. Aalborg bästa striker, Lucas Andersen, är visserligen tillbaka i träning efter sin skada. Att han spelar är dock osäkert. En viss kvalitétsskillnad ska ändå finnas lagen emellan och kan tvåan nypas till 50 procent är det en rätt trevlig spik trots allt.     

9. Dynamo Dresden – Stuttgart 

Under torsdagen ska Stuttgart och Hamburg upp i klinch. En mycket viktig batalj i den täta toppstriden. Ingen rast och knappt någon ro för dessa gäng då Stuttgart redan på söndag ska testa lyckan mot jumbon Dynamo Dresden. Kort återhämtning därmed för topplaget vilket faktiskt kan påverka utgången en aning nu. Att Dresden dessutom vaknade till liv från en lång vintervila under mars och kan visa två raka 2-1-triumfer gör denna kamp mer osäker än vad oddsen vill spegla. Vad allt verkar ser tvåan ut att bli en värdemässigt skaplig spik även om ett varningens finger bör höjas för Jeremejeff och Wahlqvists gäng.   

10. Hamburg – Wehen 

Hamburg har precis som Stuttgart en kort återhämtning från torsdagsmatchen till söndagens dito. Värdarna är dock klass på hemmagräset och med raden 9-2-2 är bara två lag bättre i ligan. Nu kommer Wehen på besök. Ett bortalag med siktet inställt på att lösa nytt kontrakt då besökarna just nu huserar på en nedflyttningsplats. Detta är kanske inte drabbningen som Wiesbadenklubben ska vinna men streckvärdet lockar ordentligt. Med lite flyt kan möjligen tvåan spelas till omkring fem procent. Vid ett sådant scenario behöver denna batalj garderas. 

11. Heidenheim – Erzgebirge Aue 

På övre halvan av tabellen hittas lagen Heidenheim och Aue. Värdarna är jämna och framåt finns klass i Tim Kleindienst samt Robert Leipertz bland annat. På hemmamattan har laget dessutom laget inte förlorat sedan oktober. Erzgebirge gör också bra saker hemmavid men när det vankas busstur ut på landet är det ett helt annat lag vi får se. Raden 1-5-8 på 14 bortamatcher är bedrövliga siffror och att besökarna ska kunna förbättra den trenden märkbart här känns mindre troligt. Ettan är en riktigt fin spik.     

12. Köln – RB Leipzig 

Måndagen avslutar kupongen med två fajter. Först ut är Bundesliga-mötet från Köln där stadens representant ska ställas mot topplaget Leipzig. Nagelmanns mannar tappade 2-1 hemma mot Hertha Berlin en aning genant och där försvann också alla gulddrömmar som ändå levt kvar hos Red Bull-laget. Kölns säsong är godkänd där en plats i ingenmansland just nu är verkligheten. Att Gisdols vita hemmalag ska kunna rubba ett bra bortagäng är inte troligt. Tvåan känns som ett singeltecken att lita på.     

13. Lyngby – FC Köpenhamn 

Det hela avslutas med danskt derby på Själland. Lyngby är en nykomling i högstaligan som inte ska behöva be om ursäkt för sig. Klubbens framfart, framförallt på sitt eget gräs, har varit bitvis sensationell. Bara Midtjylland och just FCK har vunnit fler ligamatcher hemma denna säsong. Nu kommer dessutom gästerna med en något skadeskjuten trupp. Fischer, Wind, Boilesen och N’Doye är samtliga ytterst osäkra eller skadade. Matchen kommer troligen bli rätt avslagen med tanke på att värdarna inte kan nå den viktiga sjätteplatsen och Lejonen från huvudstaden är klara serietvåor. Värdet verkar peka österut och då får det bli där vi fattar pennan från först.  

Omgångens säkra: Bayern München

Bayern är alldeles för bra för att bottenlagen i Bundesliga ska kunna hota. Självförtroendet på topp hos de tyska mästarna efter vinsten i seriefinalen. Banketta!

Omgångens skräll: Eintracht Frankfurt 

Frankfurt gjorde en strålande offensiv insats senast mot Freiburg och var klart värda segern. Ett stort fall framåt, även om försvarsspelet behöver stramas upp. Här blir gästerna rejält understreckade mot ett i grunden hyfsat jämnt motstånd. Fin skrälltvåa! 

432 rader

1. B.München – F.Düsseldorf 1

2. Hertha Berlin – Augsburg 1×2

3. Schalke – Werder Bremen 2

4. Wolfsburg – E.Frankfurt x2

5. Mainz – Hoffenheim 1×2

6. M-gladb. – Union Berlin 1x

7. Paderborn – Dortmund 1×2

8. Esbjerg – Aalborg 2

9. D.Dresden – Stuttgart 2

10. Hamburg – Wehen 12

11. Heidenheim – Erzgebirge 1

12. Köln – RB Leipzig 2

13. Lyngby – FC Köpenhamn x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel

3,0 rating

Ingen Oddsbonus