Fener för Hatay följer

Av
Uppdaterat: september 21, 2020

Sanels Hörna

Fenerbahce tar emot Hatayspor i kvällens enda match i den turkiska högstaligan. Ett välkänt Fenerbahce mot nykomlingen Hatayspor. Jag ser goda möjligheter för Fener att ösa på i hörnmarknaden och lirar Fenerbahce över 6.5 hörnor till oddset 2.70 på Unibet.

Den nya säsongen i Turkiet är igång och kvällens båda lag inledde på bästa sätt. Fener bortaslog Riespor där man segern till trots fick ihop 11 hörnor. Hatayspor inledde med att besegra mästarna Basaksehir med fina 2-0 hemma. Det verkar som att nykomlingen inte är att leka med.

Fenerbahce går på förhand in som favorit i matchen och ska enligt oddssättarna besegra nykomlingen. Huruvida de sker återstår att se. Fener var förra säsongen ett lag som väldigt ofta försatte sig i underläge och fick sedan jaga resten av matchen för att få till poäng. Det var precis vad som hände i deras inledande match denna säsong mot Rizespor. Underläge med 0-1 vändes till seger. Jag blir inte förvånad om Hatayspor bjuder hemmalaget på en kalldusch så att vi åter får se ett Fener i jakt på vändning. Skulle detta inträffa har vi väldigt goda chanser att klara kvällens hörnlina. Fener är på pappret ett starkare lag och kommer att ha det mesta av bollen. Möjligheterna är därmed goda att de får till en hel del anfall och även hörnor.

Hatayspor lyckads som nämnt tidigare besegra mästarna Basaksehir i första omgången. Där visade man att man är här för att stanna. Segern bärgades trots endast 37% bollinnehav. Att laget spelar med så lågt bollinnehav är ingen slump. Man anser troligtvis inte att man kan mäta sig med de större lagen i spelet och har valt att inrikta sig på kontringsfotboll. Det är en ganska vanlig melodi för en nykomling. Jag tror att Hatay åter får inrikta sig på att kontra. Därmed kommer Fener att få stå för det mest konstruktiva. En matchbild som helt klart passar ett hörnspel för det bollförande lagen. GL!