Ferguson vs Gaethje: Jämna odds inför interimfight

Av
Uppdaterat: april 30, 2020


Den 9 maj är ett datum som UFC-fans måste skriva upp i sina kalendrar. Då är det dags för UFC 249 och kvällens huvudmatch får inte missas enligt organisationens president, Dana White. Via Instagram Live sa White till ESPN att han kunde garantera att matchen kommer att bli hård. Det är Tony Ferguson som går upp i oktogonen mot Justin Gaethje. Där kommer de att göra upp om interimbältet i lättvikt och oddsen är jämna

Från början en titelmatch

UFC 249 kommer att arrangeras i Jacksonville, Florida, på VyStar Veterans Memorial Arena. Under kvällen kommer två titelmatcher att avgöras. Henry Cejudo, som är mästare i bantamvikt, ska försöka försvara sin titel mot Dominick Cruz. Huvudmatchen mellan Ferguson och Gaethje är också en titelmatch, men den kommer endast att ge en tillfällig titel. Från början var det tänkt att Ferguson skulle möta den regerande mästaren, Khabib Nurmagomedov. Khabib har lyckats försvara titeln två gånger och Ferguson var inställd på att se till att det inte blev tredje gången gillt. Men på grund av förhinder fick Khabib ersättas med Gaethje. Vinnaren kommer i sin tur att möta Khabib i en ny titelmatch längre fram på året.

Fergusons revansch

Ferguson har varit bokad för UFC 249 i flera veckor. Hans fokus har däremot inte ändrats bara för att mästartiteln byttes ut mot interimtiteln. Ferguson, som kallas för ”El Cucuy”, är för närvarande rankad som etta i lättviktsklassen. Han har ett matchresultat på 25-3, varav hans senaste förlust var mot Michael Johnson 2012. 2017 vann han interimbältet i lättviktsklassen mot Kevin Lee men på grund av skador fråntogs han titeln. Om han vinner den kommande matchen blir han den första fightern att ha tagit interimbältet i lättvikt två gånger.

Gaethje kommer utmana

Till skillnad mot Ferguson har Gaethje, vars UFC-namn är ”The Highlight”, inte haft samma tid att förbereda sig inför matchen. 31-åringen från Arizona är däremot inte orolig. Med tre segrar i rad bakom sig och som nuvarande fyra på rankingen ser han matchen mot Ferguson som en milstolpe i karriären. Under uppsnacket sa han bland annat att han äntligen hade fått en värdig motståndare och att han förväntade sig en riktigt bra match. Han ansåg också att han definitivt har en chans att utmana den tidigare interimmästaren och att han själv är redo att axla titeln. Gaethjes karriärresultat är 21-2.


Trots att Ferguson har haft en längre karriär är de två kämparna jämna. Det räcker att titta på Betfairs odds på Tony Ferguson mot Justin Gaethje för att se hur jämn matchen förväntas att bli. Ferguson har något lägre odds på 1.50 men Gaethje är inte långt efter med oddset 2.40. Det är möjligt att betta på flera spelvarianter inför och under den kommande matchen. Utöver vem som kommer att stå som segrare går det att betta på vinstmetod, vinstrond och poängavdrag. Det går också att betta på matchen live.

UFC 249 är den första av tre UFC-kvällar som kommer att arrangeras i Jacksonville i maj. Matchen mellan Ferguson och Gaethje kommer med andra ord att sätta ribban för de kommande kvällarna, och om man ska tro Dana White kommer matchen att bli helt otrolig.