Formstarkt Inter slår svagt Getafe

Av
Uppdaterat: augusti 5, 2020

Ridderwall

Tillsammans med Manchester United är nog Inter de största favoriterna att ta hem årets Europa League. För att göra det måste man ta sig vidare från en relativt tuff åttondelsfinal mot Getafe på Veltins Arena i Gelsenkirchen.

Inter

Inter såg länge ut att på allvar utmana Juventus om Scudetton och trots att man bara slutade en poäng bakom kändes det aldrig riktigt nära. Man avslutade dock ligan i stor stil och visade upp en mycket fin form med bara en förlust på de 14 matcher man spelat sedan återstarten. Sina tre avslutande matcher i ligan vanns utan att släppa in ett mål och trots att det gnisslat lite mellan Conte och klubbledningen så bör man bli farliga både i Europa League och nästa års liga. Man har en bred, lite spretig trupp med massor av kvalitet. Offensivt har mycket handlat om Lukaku och Martinez men även Sanchez verkar ha hittat formen efter uppehållet och i det defensiva har man hög europeisk kvalitet med De Vrij, Skriniar, Godin, Handanovic och Bastoni.

Getafe

Getafe har följde upp en mycket fin fjolårssäsong med en, till resurserna sett, fin åttondeplats och man har verkligen etablerat sig fint efter återtåget till La Liga. Känslan är nog dock att man slarvade bort en bättre position med en väldigt svag avslutning på ligan. Sedan återstarten i mitten av juni har man bara vunnit en match och har framförallt haft det otroligt svårt med offensiven. På sina 10 senaste matcher har man endast gjort sex mål och bara vid ett tillfälle gjort fler än ett mål. De som ska göra det offensivt är Mata och Angel som trots relativt fina siffror totalt sett inte heller fått det att stämma efter återstarten.

Speltips

Inter kommer in i det här mötet i fin form och säkerligen en stor revanschlusta efter andraplatsen i ligan. Man möter ett Getafe i usel form som dessutom inte spelat sedan den 19 juli. Inter har visserligen inte övertygat i europaspelet men här är man både bättre rent kvalitativt men framförallt i matchform och en fin sådan dessutom. Inter vinner detta och det spelas till 1,67 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Inter vinst. på Unibet