Formstart Skellefteå vinner mot Linköping hemma

Av
Uppdaterat: oktober 17, 2020

Åkesson

På lördagskvällen gästas Skellefteå av Linköping, en match där jag tror mycket på hemmalaget. Skellefteå kommer med fin form till denna match, 3 segrar på de 4 senaste matcherna. Linköping vann visserligen mot Djurgården senast, men innan de hade man 3 raka förluster. Skellefteå känns betydligt bättre än Linköping och detta är en match jag tror man bara vinner.

Skellefteå

Det känns som att Skellefteå verkligen har något bra på gång i år. Man har en bra mix av rutinerade och unga spelare, och man har ett väldigt fartfyllt och skickligt lag. I senaste matchen slog man Färjestad hemma med 1-0, efter att bland annat vunnit skottstatistiken med 37-21. Skellefteå har nu vunnit 3 av de 4 senaste matcherna och tagit poäng 6 av säsongens 8 matcher. Jocke Lindström gjorde sina två första mål för säsongen näst senast och nu väntar man bara på att Oskar Möller också ska komma igång. Skellefteå är starka på hemmaplan och mot Linköping ska man bara vinna.

Linköping

Linköping anser jag vara ett av de sämre lagen i ligan. Man ligger på en 13:e plats i tabellen, med 6 inspelade poäng på 7 matcher. I senaste matchen vann man bottenmötet mot Djurgården hemma med 5-4, efter en riktigt dålig SHL match. Nu väntar betydligt tuffare motstånd och jag tror på förlust.

Speltips

Skellefteå kommer tillhöra toppen i årets SHL, med ans Linköping kommer återigen få kämpa i botten. Skellefteå spelar med hög fart och på hemmaplan brukar man komma ut hårt. Jag tror Linköping tröga backar kommer få en jobbig kväll mot Skellefteås skickliga forwards. Mitt speltips i matchen blir därför Skellefteå -1.5 till oddset 2.42 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson