Fortsatt motigt för Island

Av
Uppdaterat: oktober 12, 2020

JohanS

Island är klara för ”final” i kvalet till EM nästa sommar. I Nations League går det dock motigare- och motigt lär det på nytt bli mot Belgien då Hamrén ställer över ett antal nyckelgubbar.

Speltips

Island har ett tufft matchande nu. Först 2-1 mot Rumänien i ”semifinalen” av EM-kvalet vilket innebär att Island nu bara har en kvalmatch kvar för att nå EM. På det följde bara med några dagars vila Nations League-spel mot Danmark. Island ställde upp med ordinarie elva mot danskarna men det syntes att spelartruppen var mätta efter Rumänienmatchen och att tankarna nu snarare ligger på novemberkvalfinalen än detta Nations League. 0-3 skrevs förlustsiffrorna till mot danskarna.

Nu ska Island på nytt alltså spela fotboll och denna gången mot Belgien på sin hemmaplan. Ser framför mig hur Hamréns mannar återigen gör en slätstruken insats där den där riktiga tändvätskan inte riktigt finns. Och om Island ställde upp med toppad elva mot Danmark så kommer vi få se annat nu. Hamrén har redan aviserat att följande nyckelgubbar inte kommer spela mot Belgien: Aron Gunnarsson, Alfred Finnbogason, Johan Gudmundson och Ragnar Sigurdson.

När motståndet utgörs av spelskickliga och passningsorienterade Belgien räknar jag med att Islands B-lag inte kommer äga mycket boll och inte skapa mycket till målchanser. I Belgien sätter vi förvisso frågetecken för nya startinsatser från spelare som De Bruyne och Lukaku, liksom man sist mot England saknade ett gäng namn i form av exempelvis Mertens, bröderna Hazard, Chadli och Courtois. Då det råder osäkerhet kring slagstyrkan på Belgiens stundande elva så kommer jag inte våga lira på storseger för Belgien. Men oavsett elva man ställer upp med räknar jag ändå iskallt med att man inte kommer tillåta Island ha särskilt mycket boll- då den belgiska truppen ändå är hyfsat bred.

Island vaskade fram 3 skott på mål mot Danmark. Tror knappast Island får ihop fler skott på mål när Belgien gästar. Island under 3,5 skott på mål spelas till 1.60x pengarna hos Unibet.