Gäster i fara?

Av
Uppdaterat: september 23, 2020

JohanS

Stor press på gästande Manchester United när man reser till den allt annat än enkla bortamatchen med Brighton.

Brighton

Brighton har inlett säsongen godkänt. Riktigt bra spelmässigt med i premiären mot Chelsea men ändå torsk 1-3. Sedan 4-0 mot Portsmouth i ligacupen uppföljt av glasklara 3-0 borta mot Newcastle sist. Jag gillar det jag sett av Brighton hittills som alltså stod upp riktigt bra även mot Chelsea. Något tunna i forwardsleden där man knappast kan förlita sig över en säsong på en spelare som Maupay- men killen har trots allt hittat nätet redan och där bakom finns bland annat en riktigt pigg Trossard och superduperfyndet Lamptey på lån från Chelsea. Brighton var ett läckande såll i andra delen av Premier League under förra säsongen och jag tror vi kan få se Brighton vara involverade i flera matcher denna säsong där man inte förmår stänga igen butiken balåt, men inte heller blir utelåsta av motståndarna. Ett skakigt Manchester United på hemmaplan redan i omgång 3 känns ändå som en passande uppgift för Brighton att ställa till med besvär.

Manchester United

Som bekant klev Man Utd först in i handlingarna i omgång 2 och många hade vårens Man Utd på näthinnan. Men man levde knappast upp till förväntningarna. 1-3 hemma mot svaga Crystal Palace och spelare som Bruno och Martial såg riktigt svala ut. Frågan är nu om Man Utd är påkopplade efter denna tuffa start- jag är tveksam. Man må vara snudd på skadefria i de bakre leden men man är helt enkelt för stabbiga och virriga i defensiven. Nu återfår man förvisso Wan-Bissaka som är duktig på att täppa till sin kant men han kan inte rädda ett virrigt mittförsvar. Mål bakåt kommer släppas in på nytt. Men att gå nollade ska inte ske- fullt så usla ska inte alla offensiva mannar vara. Kan även dra fördel av att Brightons defensiva mittfältsankare på mitten- Bissouma- är avstängd. Men någon enkel seger tror jag knappast man kan räkna hem.

Speltips

Jag gillar 1.80x pengarna på båda lagen gör mål hos Betfair. Kan även vara värt att spana in Brighton +1 asian hcp eller varför inte 1X.