Händelserik kväll i Varberg

Av
Uppdaterat: september 21, 2020

Sanels Hörna

Varberg tar ikväll emot Helsingborg i Allsvenskan. Det är ett Varberg som överraskat positivt med sin fina raka fotboll mot ett vilt kämpande Helsingborg. Jag tror att den här matchen kan svänga då båda ser en möjlighet till vinst och bör lägga fokus på anfallsspel. Därmed klickas det något udda spelet över 12.5 hörnor i matchen till höga oddset 5.25 på Bwin. Min form har ju varit knackig denna månad och vad passar bättre för att ta sig ur svackan än en riktig högoddsare 🙂

Spelet är självklart lite av en chansning och det finns bra värde i hörnmarknaden överlag med lite mindre odds. Jag har dock på känn att denna kan spåra i den kolumnen och vill inte gå miste om något.

Varberg har spelat en positiv fotboll denna säsong. Ett rakt och snabbt anfallsspel har gjort dem till ett underhållande lag att se på. 30-30 är målkvoten efter 20 spelade omgångar för deras del. Varberg kan sällan dominera en match vilket betyder att deras motstånd får lov att spela sitt spel. Det leder till att matcherna ofta blir svängiga. Ikväll tror jag på samma visa. Varberg känner troligtvis att de har bra läge att knipa tre poäng då Helsingborg är lite svagare. Därmed blir det gasen i botten för Varberg från minut ett. Förhoppningen är att det resulterar i massvis av hörnor.

Helsingborg som ju inledde katastrofalt har spelat upp sig en aning och har faktiskt goda chanser att hänga kvar. Personligen tycker jag att laget är tillräckligt bra att göra det. Trots att laget är bland allsvenskans svagare på pappret så tycker jag ändå att man står upp bra mot samtliga lag i fråga om hur man spelar. Helsingborg backar sällan hem vilket de får cred för av mig men detta spel kan ibland bestraffas rejält när man stöter på motstånd som behärskar deras spel. siffrorna kan då skena iväg. Hursomhelst så är det kul att se att de inte viker ner sig utan istället verkligen står upp och går för seger. Detta har medfört att de faktiskt skapar många chanser i sina matcher och även en hel del hörnor.

I kvällens match tror jag att båda lag kommer att gå för tre pinnar och att inget av lagen kommer att trampa boll. Det betyder att vi borde få en actionladdad match med förhoppningsvis bra fart och massvis med hörnor. GL!