Hård kamp i Cypern

Av
Uppdaterat: september 16, 2020

Sanels Hörna

Omonia tar emot Crvena Zvezda i kvalet till Champions League. Omonia överraskade i förra kvalrundan när man slog ut polska Legia. Nu ska man åter försöka sig på en bragdmatch och visst finns det hopp. Jag tror på en jämn och tuff match och lirar över 4.5 kort till oddset 1.80 på Betsson.

I ärlighetens namn kan jag inte speciellt mycket om det Cypriotiska hemmalaget. Att döma av de stats jag läser så verkar de ändå vara ett spelande lag. Det bådar gott då vi vill ha en öppen matchbild för att få till kort. Öppen match leder till oförutsägbara händelser som sätter fart på känslorna hos spelare och således kan få dem ur balans. En spelare ur balans är mycket mer angenäm att dra på sig kort än någon i balans. Jag ser även att Omonia brukar snitta mellan 15-20 fouls per match. Det är också bra siffror. Vi kommer nog behöva ca 25 fouls för att bärga kortspelet och ifall ett lag kan lösa 15 själva så är vi mer än halvvägs i hamn. Jag förväntar mig att det blir en jämn kamp hela vägen och att tempot därmed inte kommer att dras ner. Det är bra förutsättning för ett kortspel.

Crvena Zvezda har startat säsongen strålande. Man har full pott i den inhemska ligan efter 7 omgångar och briljerar med en målskillnad på fina 21-3. Till denna match kommer man med gott självförtroende och en enda sak i tankarna. Att avancera till nästa runda, kosta vad det vill. Man har råd att ta ut sig lite extra här då man ju leder säkert i ligan. Jag tror därför att man tar i extra mycket idag då avancemang till CL vore ett enormt skyltfönster för dessa spelare att få visa upp sig för de större klubbarna. En inställning där man sätter allt på spel och verkligen ger allt brukar leda till kort. Lag från Balkan är inte kända för att hålla tillbaks känslorna och jag förväntar mig att bägaren för någon spelare rinner över förr eller senare.

Med så mycket på spel samt spelare som emellanåt kan visa dålig karaktär ser jag goda möjligheter för att det kan bli över 4.5 kort. GL!