Historien upprepar sig

Av
Uppdaterat: september 28, 2020

Sanels Hörna

Dagens enda match ifrån Serie A spelas i Bologna där hemmalaget tar emot mitt fina Parma. Det är två jämna lag som utkämpat några tuffa bataljer genom åren. Jag tror inte detta blir något undantag och lirar kort. Över 5.5 kort spelas till oddset 1.95 på Fastbet.

Bologna inledde serien med en förlust borta mot Milan. En match där man var väldigt bleka. Det normalt högt pressande Bologna kom aldrig riktigt igång och coach Mihajlovic lär ha haft ett och annat att säga till laget efter matchen. Jag förväntar mig ett övertaggat Bologna hemma mot Parma. Det ska även tilläggas att Bologna uppvisade ett aningen ovårdat spel i matchen mot Milan och drog på sig 6 kort. Jag tror att det kommer att se likadant ut mot mitt Parma. Laget spelar väldigt fysiskt och gillar att kliva upp i ryggen på sina motståndare. Blir det fel i timingen i såna lägen så bestraffas det nästan alltid med kort. Med tanke på att det är inledningen på säsongen och spelarnas timing inte är den bästa än så förväntar jag mig en del felsteg som leder till varningar.

Parma inledde precis som Bologna med att torska med 0-2. Det var ett väldigt blekt Parma man såg i Liveranis första match som ny coach för laget. Liverani är annars en tränare som kräver väldigt mycket av sina spelare och lär även han ha haft ett och annat att säga till laget efter den bleka insatsen. Jag förväntar mig ett Parma som är sugna på revansch mot en av sina större rivaler som ju Bologna är. Lagen har en historia sinsemellan där Parma för ett tiotal år sedan skickade ner Bologna till Serie B i en avgörande kvalmatch. Något som laget sent glömmer.

Parma är ett väldigt fysiskt och relativt storväxt lag. Man är dessutom ganska ålderstiget och har således inte alltid timingen inne när det ska tacklas bland annat. Det händer ofta att man är sent in i dueller och om man dessutom är storväxt så kan det smälla rejält. Det blir då väldigt svårt för domaren att göra annat än att ta fram kortet vid sådana skeden. Räkna med ett par sådana ikväll.

Jag tror att båda coacherna kommer att kräva en rejäl uppryckning av sina lag ikväll och att de därför kommer att vara taggade till tänderna att registrera sina första poäng för säsongen. Det är en match där Bologna ses som favoriter men som i ärlighetens namn kan gå hursomhelst. Jag förväntar mig väldigt tufft spel med många avblåsningar som i sin tur leder till kort.

Kvällens domare Valeri snittade 6 kort/match förra året och jag tror att han är sugen på att återuppta där han slutade. Över 5.5 kort känns för mig självklart i denna match och jag väljer att maxa detta spel med 10 units. GL!