Hockey VM och fotbolls EM – direkt efter varandra

Av
Uppdaterat: maj 31, 2021


Källa: Unsplash

Efter två långa år är nu hockey-VM tillbaka. Nog för att turneringen har spelats varje år tidigare, men nu är den tillbaka efter ett kortare avbrott. Det här kan göra att turneringen blir lite extra kul nu när det har kommit lite nya spelare, vilket betyder att förväntan kanske är lite högre än vanligtvis, samt att turneringen spelas väldigt nära inpå fotbolls-EM. Kanske blir det året då Sverige kan vinna två turneringar i två olika sporter.

Tre Kronors lagkaptener är här

Sveriges lagkaptener är nu korade och vilka kunde vara bättre än de som har valts. Richard Rakell är kanske den som är mest känd av de tre. Efter närmare ett decennium i NHL är han en självklar ledare tillsammans med Henrik Tömmernes och Klas Dahlbeck. Även om Rakell är den som har bäst meriter är det Tömmernes som är första kapten och de två andra assisterande. Rakell var den som gjorde flest poäng VM 2018 och har nu fått äran att vara en del av teamet som kaptener.
– ”Efter en tuff säsong känns det roligt att få äran att representera Sverige. Jag ser fram emot att lira mer hockey nu när säsongen blev så kort”, berättade Rakell till SVT Sport.

Inte givet med medalj för Sverige

Enligt SVT:s expert är det dock långt ifrån givet att Sveriges Tre Kronor kommer ta hem bucklan detta år. Då flera proffs från NHL har tackat nej ska man inte räkna bort de andra lagen. Det är spelare som Ekman-Larsson, John Klingberg, Jesper Bratt, Andreas Johnsson, Mika Zibanejad, Oskar Lindblom, Erik Karlsson som har tackat nej. Spelare som verkligen kunde ha lyft Sverige i denna turnering.
– ”Det känns som vi har ett bra lag, vi har 20 debutanter. Åtta stycken som har VM-erfarenhet, vi ser det som en positiv sak men vi får se i slutändan hur det blir”, säger Johan Garpenlöv till Expressen. 

Några spelare, bland annat William Eklund, har fått lämna på grund av skador och kan därför inte visa upp sin mästerliga förmåga med pucken. Nog för att de allra bästa inte är med så kommer nog Sverige gå långt i turneringen i alla fall.

Följ Tre Kronor och svenska landslaget i realtid

Förutom att Sverige nu spelar ishockey VM är också svenska landslaget kvalificerade till EM där man i första matchen möter stornationen Spanien. För dig som vill ha mer information och nyheter kring dina favoritlag, turneringar och kunna följa dina spelare i din sport finns det alltid tillgänglit online. Vill du dessutom kombinera detta med betting och spänning finns även det. Att Sverige vinner mot Spanien i öppningsmatchen har ett odds på 7.50 medan Spanien har ett odds på 1.40 att vinna. Kan det här bli året då Sverige tar sig långt i två turneringar?


Källa: Unsplash

Det här kan verkligen bli året då Sverige går långt i både ishockey och i fotboll. Deras utsikter för båda turneringarna ser väldigt goda ut och även om det finns vissa skador finns det stora chanser att Tre Kronor tar hem någon form av trofé i alla fall. Vi får verkligen se hur det blir i EM nu när de tre frontspelarna: Berg, Kulusevski och Isak ska stå för målgörandet. Detta efter att de två sistnämnda har haft ypperligt bra i sina respektive klubbar, Juventus och Real Sociedad.