Inga täta defensiver på Turf Moor

Av
Uppdaterat: september 23, 2020

JohanS

Burnley hemma är synonymt med målsnålt. Tror dock inte så blir fallet här när Southampton gästar.

Burnley

Burnley klev in i handlingarna först i Premier Leagues andra omgång och åkte då på däng med 4-2 på bortaplan mot Leicester. Burnley brukar innebära målsnålt så nu är frågan om man återgår till sitt vanliga jag eller om den målrika trenden fortsätter. Jag är inne på det sistnämnda. Burnley kan eventuellt få tillbaka Tarkowski i mittförsvaret, men engelsmannen missar onsdagskvällens cupspel där han inte ens är med på bänken. I övrigt saknas mittbackskollega Mee. Är båda borta på nytt blir det verkligen svårt för Burnley att hålla någon nolla här är känslan. Att Burnley nätar på ett katastrofalt våghalsigt och ihåligt Southampton har jag inga tvivel om. Men mål bakåt lär man också släppa in- då man ändå har avbräck i de de bakre leden liksom att man har färre vilodagar än gästerna. Under onsdagen spelar Burnley cupspel och ställer upp med en rad ordinarie gubbar. Saknar utöver mittback/mittbackar även Cork, Gudmundsson. Brady och Barnes osäkra.

Southampton

Soton hade många förhoppningar på inför säsongsstarten. Men det har knappast börjat festligt. 1-0-torsk mot Crystal Palace, 0-2 i cupen hemma mot Brentford där man ställde ett bra lag på banan och så sist hela 2-5 hemma mot Tottenham. Om Southampton fortsätter på inslagen bana med en backlinje som står i linje med motståndarens straffområde, så kan det bli blodigt även i kommande omgångar- och så även när motståndet heter Burnley. Även om man kanske lärt sig läxan något sedan Spursmatchen så är jag knappast övertygad om att man håller Burnley borta från målprotokollet. Men mål framåt ska Southampton kunna lösa på nytt här. Ings gjorde trots allt två mål sist och om Che Adams belönas med ny start så hänger verkligen ett mål i luften. Stackarn har bränt ofattbart många målchanser och har riktigt höga expected goals stats. Förr eller senare måste det väl bli proppen ur. Hemma/borta-fördelen även förminskad pga tomma läktare. Minus dock för lagets offensiv är att Redmond är borta till följd av skada.

Speltips

Här tror jag det blir mål i båda kassarna då vi har att göra med två defensiver som det finns frågetecken kring. 1.90 hos bet365 på båda lagen gör mål är för fint för att inte prövas.