Jämnare än oddsen visar

Av
Uppdaterat: juli 15, 2020

Anders Börjesson

Vi återvänder till Nini to Five 1 och nu är det dags för semifinaler!

Gambit Youngsters

Gambit städade enkelt av Syman i sin kvartsfinal och imponerade stort men blir lite väl stora favoriter här. Det är fortfarande ett ganska orutinerat ungt lag som inte har samlat på sig erfarenhet från allt för många slutspel och det gäller att deras IGL Nafany kan hålla koll på killarna och ta rätt beslut. Tittar man några veckor bakåt ser man att det kan slarvas rätt rejält ibland och man tappar både kartor och matcher till sämre lag när man inte får det att stämma. Map poolen är god, man har samma första ban som ALTERNATE, Nuke, och har övertag på minst två kartor, Mirage och Overpass. Man borde kunna känna sig trygga på sin egen karta, komma pålästa och vinna den kartan.

ALTERNATE aTTaX

ALTERNATE ställde till det för oss under gårdagen genom att spela betydligt bättre än Endpoint. Det som verkade vara svårast att hantera för Endpoint var hur aggresiva tyskarna var och att dom konstant dök upp på ställen dom inte borde vara. Ett bättre lag hade antagligen lärt sig av detta efter några rundor och straffat det gång på gång, men Endpoint klarade inte av det och det återstår att se om Gambit gör det. Formen är dock forsatt god och med tanke på att man har en bra map pool mot Gambit så borde kan hitta en karta där man har lite extra feeling. Dust2, Inferno och Vertigo är alla rimliga val och jag hoppas man pluggat in Gambits svagheter på en av dom och utnyttjar det.

Spelet

Vi spelar över 2.5 kartor till 1.90 gånger pengarna. Båda lagen visar fortsatt bra form, har en edge på vissa kartor och det borde gå till en tredje och avgörande karta.

Spela Över 2.5 kartor på Betway