KAN SVERIGE VINNA VM 2018?

Av
Uppdaterat: april 19, 2018


I vanliga fall skulle den här tiden på året innebära en viss sorg för fotbollsfans, eftersom de nationella ligorna närmar sig sitt slut. Nu kan man inte längre se sina favoritlag och favoritspelare tävla mot varandra. I sommar är situationen däremot en annan, för VM 2018 närmar sig med stormsteg. Världens största internationella fotbollsturnering kommer för första gången någonsin att anordnas i Ryssland. Tyskland är de regerande mästarna, och enligt Betfairs betting på VM-vinnare är chanserna goda att de får behålla trofén i fyra år till. De flesta användare brukar betta på vilket lag som kommer att vinna turneringen, men det är inte allt. Vem som helst kan spela på ett stort antal situationer, till exempel poängstatistik, huruvida ett specifikt lag lyckas hålla nollan, eller om ett visst lag kommer att göra mål på straffar.

I sommar gör Sverige sitt tolfte deltagande i turneringen. År 2006 slogs de blågula ut redan i åttondelsfinal, så de har en hel del att ta igen! Trots bristen på framgångar i VM har landslaget deltagit i EM, men bara kammat hem två matchvinster under de tre senaste turneringarna. Med detta i åtanke är det inte konstigt att oddsen för en VM-vinst inte är särskilt bra. Faktum är att Sveriges chanser att ta sig vidare från gruppspel anses vara väldigt låga, med tanke på hur starka de andra lagen är. Det betyder förstås inte att allt är förlorat, för det svenska landslaget har redan visat prov på gott samarbete och motståndskraft. Deras enastående uthållighet och enighet i kvalspelen mot Italien är ett typexempel på detta, eftersom playoff mot de tidigare världsmästarna slutade med en sammanlagd vinst om 1 – 0. Om allt går Sveriges väg kan laget visst ha en chans att ta sig vidare från gruppspel.

Med VM i åtanke har vi tagit fram en guide till alla odds du kan betta på inför sommarens turnering. Här kan du självklart läsa om vanliga saker, som betting på turneringens vinnare eller vilken spelare som kammar hem Guldskon, men också möjligheten att spela på Sveriges gruppmatcher. Om du vill betta på en eller flera situationer under sommarens VM borde du se till att alltid ha vår infografik i närheten!