Kniven mot strupen

Av
Uppdaterat: oktober 16, 2020

JohanS

Nu är goda råd dyra för Sheffield. Kan första segern för säsongen komma när motståndet är tämligen tacksamt?

Sheffield

0-2 Wolves, 0-1 Villa, 0-1 Leeds och så sist fjärde raka torsken mot Arsenal med 1-2. Nu har Sheffield alltså Fulham för att sedan ställas inför följande mardrömsschema: Liverpool borta, Manchester City hemma, Chelsea borta. Sheffield är givetvis oerhört medvetna om att det är just den här matchen som bara måste vinnas givet kommande fighter och den usla säsongsinledningen. Nu är inte allt bra ställt på skadefronten för Sheffield. Man saknar Egan, O’Connell och Mousset. Därtill frågetecken på Fleck, McGoldrick och Burke. Ljusglimtarna är dock att man fått in Brewster från Liverpool som lär kliva in direkt från start. Och då som sagt att man möter usla Fulham på hemmaplan.

Fulham

Fulham har likt Sheffield inlett med fyra raka torsk och goda råd är givetvis dyra även för dem då poängbehovet är akut. Men jag ser helt enkelt Fulham som ett alltför dåligt lag och tror att poängen man skramlar in under säsongen kommer bli väldigt få till antalet. Man är helt och hållet beroende av att Mitrovic är på spelhumör och levererar. Nu är Mitro förvisso hel och dessutom målskytt i senaste landslagssamlingen. Men han spelade å andra sidan två matcher av tre i den serbiska dressen under veckan som var och kan mycket väl vara sliten här då det blev 90 minuter i onsdags. Inga bekräftade skador i övrigt men Lemina är 50 %, Reed är 75 % och Tete är 25 % klara.

Speltips

Två lag med 0 pinnar i bagaget hittills drabbar samman i en riktig ångestbatalj. Det känns dock som att det är dags för en Sheffieldvinst. Jag lirar Sheffieldseger och kombinerar detta med under 3,5 mål i matchen och får då fina 2,70 i odds hos bet365- som ligger nästintill tjugo hundradelar högre i odds än många av sina konkurrenter. Luktar knappast målkalas detta.