La Liga får grönt ljus

Av
Uppdaterat: maj 30, 2020

Allt mer börjar vardagen återgå till de normala efter vårens pandemi. Förra helgen drog Bundesliga igång och nu har även den spanska högstaligan får grönt ljus att starta igång ligan igen. Ligan har varit stoppad sedan 12:e mars och totalt har det rapporterats in 30.000 dödsfall i Spanien.

Efter månader av väntan ser det äntligen ut att vara dags för fotboll igen i Spanien. Detta efter att ligan fått grönt ljus från premiärministern Pedro Sanchez. Som det ser ut nu ska ligan starta igen till helgen v.24, vilket är drygt tre månader efter att man valde att pausa ligan. Spanien har varit ett av de länder i världen som varit allra mest drabbade av Coronavirusets framfart men efter en total lockdown av landet så ser siffrorna mer positiva ut.

Spanien har gjort allt man kan göra och nu ser vi ljuset i tunneln. Vi har kommit till en punkt där vi kan återuppta många av våra aktiviteter. En av dem är att återstarta La Liga i fotboll omkring 8 juni“, säger han enligt Marca.

Det är Barcelona som leder La Liga när det endast återstår elva omgångar kvar av säsongen. Man är tätt följda av Real Madrid som endast är två poäng efter. För Alexander Isak och hans Real Sociedad väntar en spännande avslutning där de i allra högsta grad är involverade i striden om Champions League-platserna.

När exakt matcherna ska spelas är ännu inte spikat och vi uppdaterar när information släpps.