Lars Lagerbäck – folkets man

Av
Uppdaterat: juni 28, 2016


Island har på senare tid varit med om flertalet stora händelser, en av dessa var presidentvalet som Gudni Johannesson vann med god marginal. Många hävdar dock att Johannesson inte hade haft en chans om landslagets förbundskapten tillika Sveriges fd. förbundskapten, Lars Lagerbäck hade kandiderat. Trots att Lars Lagerbäck inte visade något som helst intresse för rollen som president så trillade det nämligen in drygt 30 st röster på att han skulle vara rätt man för jobbet, uppger fotbolti.net.

Ytterligare en stor händelse som Island nyligen har varit med om är landslagets mirakelsuccé i EM. Laget med Lars Lagerbäck i täten har nämligen först och främst kvalificerat sig för slutspel, och inte nog med det, igår slog man dessutom ut självaste England i en åttondelsfinal. Ett resultat som i mina ögon, inte på något vis är orättvist. Island var det bättre laget och taktiskt sett var man briljanta. Inför gårdagens match nämnde dessutom Lars Lagerbäck i en intervju att han aldrig har förlorat mot England. Vilket är mäkta imponerande då han trots allt har mött England vid sju tillfällen. Denna svit är med andra ord fortfarande intakt och jag önskar personligen att den fortsätter att vara för alltid.

Efter gårdagens EM-skräll har det hänt en del. Roy Hodgson har avgått som förbundskapten för det engelska landslaget och direkt så har olika skriverier startats om vem som kan tänkas vara ersättaren. Brittisk press har inte varit sena med att nämna en rad olika alternativ, såsom Gareth Southgate, Harry Redknapp, Glen Hoddle, Alan Shearer – och inte minst, Lars Lagerbäck vars odds står i 40 gånger pengarna.

Hetast att ta över, enligt Oddschecker, är Gareth Southgate som för närvarande är U21-förbundskapten, en oddslista som även tar upp tränare som Laurent Blanc, Jurgen Klinsmann, Claudio Ranieri, Arsene Wenger och Ryan Giggs, där den sistnämnde faktiskt är mindre sannolik att ta över än Lars Lagerbäck. För att ställa det tidigare nämnda oddset i relation till Svennis, så kan den som tror att Svennis ska göra ett kärt återtåg som engelsk förbundskapten få 100 gånger insatsen.

Med detta sagt, har spekulationerna om vem som ska ta över endast börjat. Vi lär få vara med om många olika skriverier och gissningar innan det står klart vem som ska ta över.
* För den som vill se en nygjord dokumentär om Lagerbäck och hans Islandresa besök nedanstående länk:

http://www.svtplay.se/video/9099713/lagerback-en-islandsk-saga/lagerback-en-islandsk-saga-avsnitt-1