Liverpool pressar sönder slarvigt Arsenal.

Av
Uppdaterat: juli 15, 2020

Ridderwall
Ett långskott på Europaspel mot ett fullt möjligt poängrekord. Arsenal har fortfarande chansen att nå Europa League men då krävs ett smärre mirakel. För Liverpools del krävs tre vinster av tre möjliga för att slå Citys rekord på 100 poäng. Man ska dock ta sig förbi ett Arsenal i god form men som visade tendenser senast som kommer passa Liverpool utmärkt.

Arsenal

Det ser, förlusten senast till trots, ut som att Mikel Arteta börjar få ordning på detta hopplösa Arsenal. Spelet ser inte bara stabilare ut, man har även lyckats bibehålla den offensiv man ”alltid” haft. Man ska dock inte ignorera matchen mot Spurs senast för man såg tendenser som påminner om det gamla Arsenal med slarv och ofokuserade spelare, främst defensivt. Man ägde det mesta av spelet men lyckades gång på gång sjabbla och ge bort lägen till ett Spurs som i ärlighetens namn inte behövde göra mycket för att få dem. Främst var det Luiz, Mustafi och Kolasinac som fick ris men backlinjen kändes samtidigt väldigt oskyddad från ett stirrigt mittfält.

Liverpool

Ja, hoppet om poängrekord lever för Liverpool men då krävs en uppryckning från matchen senast. Insatsen var överlag bra men man såg väldigt oskarpa ut i avslutslägena. Salah hade ett par jättelägen men såg ut att ha huvudet någon annanstans. Man har dock studsat tillbaka efter förlusten mot City och har närmat sig normalnivå för varje match som gått. Mot Burnley vilade man Alexander-Arnold och även om Williams gjorde en stabil insats saknades givetvis hans högerfot de första 70 minuterna. En annan yngling som fick chansen gjorde ett större avtryck, Curtis Jones lär nog inte starta mot Arsenal men där finns sparkapital på bänken och någon som definitivt inte saknar hunger.

H2H

Totalt: 0-2-3.

På Emirates: 1-3-1.

Speltips

Liverpool vinst och över 8,5 hörnor.

Jag tar för givet att Arsenal fortsätter med sina wingbacks vilket ger Bellerin och Tierney utrymme att gå framåt och skapa både lägen och hörnor. Man har snittat sex hörnor per match de fem senaste och även om det lär vara Liverpool som står för de flesta så borde Tierney och Bellerin bidra med ett par stycken.
För Liverpools del såg Andy Robertson betydligt piggare ut senast än tidigare och med en fräsch Trent Alexander-Arnold lär inläggen hagla. Jag tror att Liverpool vinner detta. Man kan givetvis tänka att Arsenals försvar lär vara på tå mot Liverpool men så slarvigt det såg ut mot värsta rivalerna är jag skeptisk. Nu möter man dessutom ett lag som är kanske världens bästa i presspelet med otroligt kontringsstarka spelare vilket definitivt kommer såra ett naivt Arsenal.

Över 8,5 hörnor och Liverpoolvinst hittar du i Nordicbets betbuilder till 2,45 gånger pengarna.

Spela ö8,5 hörnor + 2a. på Nordicbet