Luleå tar andra raka

Av
Uppdaterat: september 25, 2020

Åkesson

Det är dags för omgång 2 i SHL och en match mellan Oskarshamn och gästande Luleå. Nu är det tidigt på säsongen, men detta bör vara ett möte mellan botten och toppen av tabellen. Oskarshamn vann visserligen premiären på bortaplan mot ett svagt Brynäs med 1-5, men jag anser att man har ett av SHL:s sämsta lag på förhand. Luleå vann en tuff hemmapremiär mot Färjestad med 4-2, och enligt mig är man favorit till att vinna guld.

Oskarshamn

Oskarshamn var nykomlingar i SHL ifjol och hade det som förväntat ganska tufft. Man slutade sist i serien, men slapp spela kval med tanke på rådande omständigheter. Man har inte speciellt mycket bättre lag i år och jag tror man kommer få det tufft. Nu väntar värsta tänkbara motståndare i hemmapremiären och jag tror det blir förlust.

Luleå

Luleå vann grundserien ifjol och i år är man favoriter till att vinna guld. I premiären slog man ett bra Färjestad med 4-2 på hemmaplan och Luleå känns svårslagna även i år. Man har behållit ungefär samma trupp och dessutom kryddat med en viss Linus Klasen. Detta är en match som Luleå bör vinna.

Speltips

Oskarshamn vann mot Brynäs med 1-5 i torsdags och får inte så mycket vila innan Luleå kommer på besök. Luleå anser jag har seriens bästa lag och man är väldigt svårslagna. Oskarshamn har hemmapremiär, men utan publik, samtidigt som Luleå var seriens bästa bortalag förra säsongen. Mitt speltips i denna match är Luleå -1.5 till oddset 1.88 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson