Målglatt på Etihad att vänta

Av
Uppdaterat: september 23, 2020

JohanS

Manchester City-Leicester på söndagskvällen känns på förhand som en match som kan bli riktigt trevlig- och målrik.

Manchester City

City klev direkt in och visade mot Wolves att man inte tänker släppa iväg Liverpool i toppen av ligan tidigt denna säsong. 1-3 på bortaplan mot Wolves var ett styrkebesked där De Bruyne såg fullständigt majestätisk ut. En spelare som Foden såg också riktigt pigg ut och den unge engelsmannen känns som han har en riktig genombrottssäsong på gång med mängder av poäng. Plus till denna match är även att Mahrez ser ut att vara redo för minuter. Minus för Citys offensiv är dock givetvis att Agüero är out. Och på minuskontot sätter vi även givetvis lagets defensiva avbräck. Laporte är 50 % till spel men kan komma ringrostig om han ens kommer till spel. Garcia missar även där bak. Gündogan dras med viruset. Zinchenko skadad. Med virrpannan Stones och Aké i mittförsvaret har jag svårt att se City freda sig eget mål i 90 min. Även om Wolves inte kan sägas vara nära ett kryss i senaste matchen så tilläts Wolves ändå göra mål och skapa en drös till målchanser. Så svagheter finns absolut att utnyttja i Citys försvar. Tror City tar detta men Leicester kan absolut ge dem en ordentlig fight på Etihad. Det finns helt enkelt inte råd med enkla poängtapp hemma nu när Liverpool startat så bra som de gjort. Spelar ligacup under torsdagen, men förväntar mig en kraftigt roterad elva från Peps sida.

Leicester

Leicester har inlett med två segrar och fem plusmål. 3-0 West Brom borta och 4-2 Burnley hemma lyder facit. Vardy gjorde två i premiären men har knappast glänst rent spelmässigt och chansskaparmässigt. Känns dock som en riktig Vardymatch detta- den mannen älskar dessa stormatcher och steppar allt som oftast upp. En offensiv kollega som verkligen fått en fin start är Harvey Barnes som briljerade i första matchen men gick poänglös och fick belöningen först mot Burley via 1+1. En annan supersuccé har varit Atalantaförvärvet Castagne på ytterbacksplatsen som snarare agerar ytterforward i offensiven och omedelbart kommit in i laget och poängproduktionen. Turken ünder har också värvats in och kan bli nyttig. Minus för Leicester är dock att Maddison inte kommit igång riktigt ännu och att man ser svaga ut bakåt där Söyuncu inte riktigt räcker som defensiv ledare i mittförsvaret. Evans osäker till spel på nytt. Leicester spelar också ligacup i veckan (onsdag) men ställer upp med en riktigt dassig elva för att spara på nyckelgubbarna till helgen.

Speltips

Jag tror Leicester kan näta här och gillar spelet båda lagen gör mål. Men i slutändan bör City bli för tunga. I vanlig ordning tror jag också att City är riktiga hörnmaskiner. Jag har hittat ett gottigt kombinationsspel till högt odds: Cityvinst & BLGM & City ö 5,5 hörnor. Spelet bygger du själv hos bet365 och betalar 3.50. 3-1?