Medvind för Esbjerg och min kappa följer.

Av
Uppdaterat: november 17, 2020

Ridderwall

Två gånger om trodde jag på förlust för Esbjerg i back to back-mötet med Aalborg och båda gångerna tvingades jag äta mina ord. Mycket tyder på man i år faktiskt är på riktigt. På tisdagskvällen tar man emot tabelljumbon Odense och då är det dags att backa Esbjerg för en gångs skull.

Esbjerg

Efter att ha bytt ut en stor del av truppen inför säsongen inledde man lite trevande. Det har man fått ordning på nu, med råge. På sina 9 senaste matcher har man tagit poäng i samtliga och bara förlorat en på övertid. Mest imponerande är de två senaste vinsterna mot Aalborg som de senaste åren varit det klart bästa laget i Danmark. Att slå dem hemma och borta, back to back är ett kvitto på att man kommit en bra bit på vägen tillbaka till toppen.

Defensiven är det som imponerat mest hittills på säsongen men det faktum att man gjorde 10 på Aalborg över två matcher tyder på vilken kapacitet den offensiven besitter. Det blir nu en svår balansgång i hur man ska attackera matcherna framöver.

Odense

Odense har varit solklar tabelljumbo de senaste åren och haft riktigt svårt att ta sig tillbaka till slutspelet, platser man prenumererade på tills för bara 3-4 år sen. I år har man satsat, och det ganska hårt. Man har tagit in etablerade stjärnor men däri ligger också problemet för det här lagbygget. Även om förstafemman spelar 20 minuter/match är man alldeles för dåliga resterande 40 och speciellt på bortais där hemmalaget får byta sist innebär det att man blir betydligt lättare att coacha bort än de flesta andra lag.

Man kommer visserligen från en stark seger över Rödovre med 6-4 på hemmaplan men det är en av lagets endast tre segrar i år och det enda laget utanför bottentrean man slagit är Fredrikshavn.

H2H

Totalt: 3-1-1

I Esbjerg: 3-2-0

Speltips

Esbjerg har haft svårt att vinna matcher enkelt i år och man har förlitat sig mycket på sin stabila defensiv istället för att ”döda” matcherna. Man är ett klart bättre lag än Odense, på egentligen allt och med självförtroendet från dubbelvinsten och den offensiva effektiviteten mot Aalborg tror jag vi kommer få se ett lite mer målglatt Esbjerg som vågar kliva fram lite mer och lita på att den defensiva struktur man satt är tillräckligt stabil.

Jag tror att Odense får svårt att få hål på Esbjerg samtidigt som hemmalagets importer fortsätter att leverera. -1,5 Esbjerg spelas till 1,70 gånger pengarna.

Lycka till!