Minsk tänker framåt

Av
Uppdaterat: maj 2, 2020


Sanels Hörna

Dagens första match i den Vysshaya Liga är mellan FC Minsk – Zhodino. Här tror jag att hemmafördel ger Minsk luft under vingarna och att de därmed kommer att vara det aggressivare laget. Spelet jag väljer är att FC Minsk vinner hörnorna halvtid/fulltid till oddset 2.50 på Betfair. Spelet innebär att de behöver vinna hörnorna i halvtid och därefter se till att de behåller ledningen tiden ut.

Båda dessa lag har sett till sina förväntningar startat säsongen bra. Således kan båda spela utan större press. FC Minsk har emellanåt visat upp ett fint spel. Inte minst mot storebror Dinamo Minsk där man ledde med klara 3-0 som till slut slutade 3-2. Laget är offensivt balanserat och brukar skapa mycket framåt. Det vittnar deras målskillnad om som står på 9-10. Det gör dem till det näst målrikaste laget såhär långt i ligan. I den här matchen tror jag att man i egenskap av hemmalag kommer att föra matchen och gå för vinst. Därmed är chanserna goda att de vaskar fram några hörnor på vägen. Matchen tror jag blir jämn. Personligen tror jag på x vilket är ett resultat som bör resultera i att Minsk får mer hörnor än bortalaget då jag tror att Zhodino kommer att fokusera på att försvara.

Bortalaget Zhodino har startat säsongen strålande. Man har endast torskat 1 match men framförallt har man endast släppt in 2 mål. Det är hittills ligans bästa defensiva facit. I anfallsväg är man dock inte speciellt avskräckande då laget endast gjort 4 mål på sex matcher. Detta gör laget extremt defensivt balanserat och man spelar ofta på kontring. Fokus i denna match kommer att ligga på att säkra i de bakre leden, kanske gå upp i ledning och sedan deffa sönder matchen. Detta skulle ge FC Minsk en ypperlig möjlighet att frekvent ta sig upp i banan och vaska fram både chanser och hörnor.

Zhodino har hittills visat sig vara ett hörnsnålt lag och förlorat hörnorna i sina fyra senaste ligamatcher. Senast spelade man 0-0 hemma mot ett mediokert lag men förlorade hörnorna med klara 1-9. Jag tror inte att de plötsligt rycker upp sig i denna bortamatch och förlorar därmed hörnstatistiken ännu en gång. GL!

Spela Hörnor halvtid/fulltid – FC Minsk på Betfair