Nu eller aldrig, AIK

Av
Uppdaterat: augusti 23, 2020

JohanS

Ångestmatchernas ångestmatch på Friends Arena på söndagskvällen. Är det dags nu igen för AIK efter sex matcher utan vinst?

Speltips

Alla känner till respektive lags djupa formsvacka och desperata poängbehov. För gästerna kan ett kryss duga, men för hemmalaget måste det till en vinst då spelschemat nu vänder för Gnaget och blir betydligt tuffare framöver. Så som AIK sett ut finns det egentligen ingen anledning i världen att backa dem spelmässigt. Men nu möter man ändå Helsingborg. Och AIK kan ha fått lite friska vindar i omklädningsrummet efter att man gjort klart med hela tre nyförvärv: Papagiannopoulos, Rogic och Radulovic. Den sistnämnde lär väl bli inhopparmaterial men de två förstnämnda ska gå in som startspelare och färga omedelbart. Med lite vila mellan omgångarna för en gångs skull har AIK fått gott om tid på sig att förbereda sig maximalt inför denna match och nu är känslan att det väl ändå är dags för en seger igen- på hemmaplan och mot ett på pappret betydligt svagare motstånd.

Gästerna Helsingborg åkte på dubbla tunga förluster i back-to-back-mötet med Sirius och den ”fina” form (relativt sett) man byggt upp innan med ett stort antal matcher utan förlust (dock med en massa onödiga kryss ska sägas) bröts. Helsingborg har förvisso återfått några namn från skadelistan och har nu även värvat in Martin Olssons tvillingbror Marcus Olsson (som tränat med laget sedan länge pga klubblös) men ändock ser jag fortfarande på laget som ett lag med kris som helt enkelt inte är bra nog.

Ett AIK med nyförvärv och som fått slicka såren i en dryg vecka bara måste ha goda segerchanser hemma mot ett svagt Helsingborg. Visst, jag tror inte på överkörning och kan absolut se gästerna ge hemmalaget en tuff match- men i slutändan bör Gnaget segra. Jag spelar den raka ettan till 1.84x pengarna hos Betsafe.

Spela 1 på Betsafe