Nyblivna pappan Rory klarar topp 20 enkelt

Av
Uppdaterat: september 16, 2020

Kulan

Få grejer slår golfens stor tävlingar. Nu står årets andra major på glänt där Winged Foot Golf Club står som värd för årets US Open. Det är den 120onde upplagan av US Open som för sjätte gången spelas på Winged Foot ca 45 minuter utanför Manhattan. US Open är oftast känt som den kanske svåraste majorn där USGA (United States Golf Association) alltid har som uppdrag att gör den så jävlig som möjligt för spelarna, detta år är ingen skillnad.

Det finns massor av spelvärde när man gräver i dom olika marknaderna. Där det kanske finns störst värde är H2H där jag tycker spelbolagen inte helt tar banan och form i beaktning utan stirrar sig helt blint på världsrankingen. Banan är faktiskt helt avgörande när man ska hitta värde, då just Winged Foot premierar bra puttare och långtslående spelare.

Turnerings bästa ”pre” spel tycker jag är Rory att komma topp 20. Banan bör passa McIlroy väldigt bra och enligt rapporter så har han sett riktigt fin ut nu inför på övningsronderna. Banan börjar med 6-7 riktigt långa hål vilket gynnar Rory. Eftersom nordirländaren är en riktig humörspelare så tror jag att Rory kommer skjuta bättre än fältet tidigt och därför vara i rätt mindset när han ligger högt tidigt. Det är dessutom sällan McIlroy gör en dålig Major och är absolut en av favoriterna till att vinna. Därför tycker jag att det är ett bjudodds på topp 20.


Sidenote är att Rory har även passat på att bli pappa, vilket kanske inte betyder jättemycket golfmässigt. Men det finns flera exempel (bland annat Alex Noren) som spelat ännu bättre precis efter man fått sitt första barn. Kan det vara så att tankarna på större grejer i livet får en att slappna av mer?