Om Herning – Esbjerg.

Av
Uppdaterat: oktober 16, 2020

Ridderwall

Ett av ligans mest formstarka lag tar upp jakten på serieledande Rungsted på tisdagskvällen när Herning tar emot Esbjerg. Herning tar med sig fyra raka segrar till matchen medan Esbjerg bara hunnit med två, och där tror jag det stannar.

Herning

En av dansk hockeys största klubbar verkar ha börjat hitta tillbaka till sin rätta nivå igen. Efter ett par mellanår slutade man tvåa ifjol och trots en inledning som hackade en aning i år har man verkligen fått upp farten.

Man har förstärkt laget väldigt fint, främst med Bau-Hansen och Mads Chrisensen från Dornbirn och Red Bull Munchen. Prestigevärvningar minst sagt, då danska toppspelare såklart är viktiga att få in. På importsidan har man förlängt med helt rätt spelare och känslan är att det är en stabil men tillspetsad trupp som bör ha med topp 3 att göra.

Man inledde säsongen med två raka förluster men har efter det radat upp fina insatser och har fyra raka segrar med 14-3 i målskillnad.

Esbjerg

Strax bakom Herning i tabellen hittar vi Esbjerg. Esbjerg har haft stor spelaromsättning inför säsongen. Man har, välbehövligt, gjort en stor utrensning och i stort sett bytt ut halva truppen. Sticker ut bland nyförvärven gör Adam Cracknell med över 200 NHL matcher och senast i KHL. Han är där på lån och har ännu inte debuterat men är såklart ett nyförvärv man hoppas mycket på.

Esbjerg hänger på hyfsat i tabellen men det känns snarare som en följd av spelschemat än att man hittat någon speciellt hög höjd än. De tre vinster man tagit hitills har alla kommit i möten med bottenlagen.

H2H

Totalt: 3-0-2

I Herning: 1-0-4

Speltips

Det är ofta märkliga möten när de här lagen gör upp. Det är 0-7 hit och 6-1 dit trots att man de senaste åren varit på ungefär samma nivå.

I år känns Herning både vassare och bredare och är i bättre form. Esbjerg har haft svårt mot topplagen i år och känslan är att den nya satsningen är en stor chansning. Herning har en otroligt stabil defensiv, man har tre riktigt bra femmor och har en typ av spets i laget som bara Aalborg och Rungsted stoltserar med. Jag tror att man vinner här och spelar den raka ettan till 1,90 gånger pengarna.

Lycka till!