Om Ryssland – Ungern.

Av
Uppdaterat: oktober 14, 2020

Ridderwall

Grupp B3 av Nations League vänder på onsdagskvällen och lite förvånande verkar det stå mellan Ungern och Ryssland i toppen. Lagen möts nu i Moskva där Ryssland hoppas kunna koppla ett hårt grepp om gruppen.

Ryssland

Den buzz som var kring det ryska landslaget och dess spelare under och efter hemma VM 2018 har lagt sig en aning men 2019 var trots det ett riktigt bra år för den ryska landslagsfotbollen. 8 vinster och 2 förluster, båda mot Belgien blev facit och man inledde 2020 på samma fina vis. De två senaste matcherna har man dock sett mänskligare ut.

Man föll först i en träningslandskamp mot ett roterat Sverige trots stort bollinnehav. Efter det tog man emot Turkiet i Nations League och fick bara med sig ett kryss. I den tredje hemmamatchen för uppehållet är nu pressen på ryssarna att leverera igen.

Ungern

De allra flesta hade nog Ungern som sist i den här ganska tuffa B-gruppen men man har överträffat förväntningarna såhär långt. Efter ett svajigt 2019 verkar man ha hittat rätt under 2020. Man inledde med att slå Turkiet borta för att sedan förlora hemma mot onsdagens motståndare Ryssland med 2-3. Den här samlingen inledde man med att slå Bulgarien med 3-1 i en EM-kvalet för att sedan även slå Serbien på bortaplan.

En minst sagt bra vecka för Ungern som lär åka till Moskva fyllda av självförtroende.

H2H

Den första gruppmatchen lagen emellan slutade, som sagt, 3-2 till Ryssland. Man var dock nära att tappa vad som såg ut att vara en stensäker vinst. 0-3 efter 46 minuter blev ganska snabbt 2-3 men där tog bensinen slut för Ungern.

Speltips

Ryssland är storfavoriter här (1,60) och det ska man vara. Man har ett par riktigt bra år bakom sig och är ett kompetent lag, speciellt efter att man fick ordning på hemmaspelet som var en stor akilleshäl tidigare. Ungern kommer dock dit med gott självförtroende och matchen lagen emellan senast lär ha skänkt hopp till ungrarna.

Jag tror detta kommer bli en ganska öppen match, ryssarna har inte hållt nollan mot hyfsat motstånd på över ett år och har samtidigt mer än tillräckligt med kvalitet att få hål på Ungern, som skickligt stängde ner Serbien senast.

Jag tror att båda lagen kommer få hål på varandra här och spelar det till 2,00 gånger pengarna.

Lycka till!