Om Sönderjyske – Herlev.

Av
Uppdaterat: oktober 16, 2020

Ridderwall

I en, som vanligt, haltande tabell går den danska hockeyligan i både den sjunde, åttonde och nionde omgången under fredagskvällen. Bland annat i Vojens, där Herlev gästar Sönderjyske.

Sönderjyske

Sönderjyske har haft ganska stor omsättning på spelare inför den här säsongen. Man har tappat bra spelare och förstärkt med bra spelare men hittills har man inte alls fått till det. Mads Eller, Victor Rollin-Carlsson och Matt Prapavessis är alla tre bra värvningar men känslan är att man förlorat en del bredd.

Säsongen har inletts svajigt och man har bara tagit 8 poäng på sina inledande 6 matcher och har bland annat två raka förluster, visserligen mot seriens bästa lag, Rungsted, men känslan är att man har en bra bit till nivån man borde vara på.

Jag tror dock att man kommer bli bättre och bättre ju längre det lider. Det finns massvis med kvalitet i truppen men det tar tid att spela ihop sig med så stor omsättning i spelartruppen.

Herlev

Herlev har gått från slagpåse år efter år till att hävda sig ganska bra. Man är fortfarande ett bottenlag men de senaste åren har man spelat slutspelshockey och varit allt annat än tre givna poäng på förhand.

Nyckeln bakom det har varit oerhört bra rekrytering av importer men i stort sett samtliga har blivit kortvariga och i år är det nya ansikten igen, förutom Lindqvist-Hansen och Riekkinen. De nya importerna har presterat bra men ska de nå nivåerna William Qvist, Jesper Thörnberg, Rollin-Carlsson och Skinnars nådde behövs en ökning av produktionen framöver.

Säsongen har inletts svagt och man har bara tagit två segrar, både mot kollegorna i botten, Rödovre och Odense.

H2H

Totalt: 2-1-2

I Vojens: 2-1-2

Speltips

Matcherna lagen emellan brukar vara jämna och sevärda, något resultaten också vittnar om. Sönderjyske är vanligtvis ett ganska tight lag men när just Herlev kommer på besök brukar det bli öppna spjäll.

Sönderjyske har som sagt öppnat trevande, precis som Herlev, men där finns en höjd och en nivå man bör hitta som Herlev inte har. För varje match som går kommer man bli bättre och bättre och jag tror man börjar här. Den raka ettan spelas till 1,70 gånger pengarna.

Lycka till!