Oundvikliga offsides mellan Leverkusen och Leipzig

Av
Uppdaterat: september 25, 2020

Betting Sherlock

Bundesliga fortsätter med en tidig toppmatch i omgång två. Leverkusen tar emot Leipzig i en på förhand underhållande tillställning.

Jag tror på en offsidefest och spelar på Över 5.5 offsides till 2.15 på Betsson. 5 units skickas in med gott samvete.

Leverkusen spelade 0-0 i sin första match borta mot Wolfsburg. Matchen var jämn och jag tyckte Leverkusen kändes ovanligt svaga offensivt. Ingen slump givetvis när man precis tappat Havertz och Volland. Leverkusen måste hitta rätt formationer och kombinationer innan spelet sitter fullt ut framåt och det kan ta tid. Patrick Schick har värvats in och jag anser att det är ett bra köp av sportchef Rudi Völler. Kommande säsong känns dock väldigt svår att förutse för hemmalaget och jag tror vi behöver se dem ett par omgångar in i säsongen innan vi vet om det blir bra eller dåligt. Men det spelar mindre roll för vårt spel. Där spelar tränaren Peter Bosz en större roll och honom känner jag mig säker på. Utan boll är strategin alltid likadan. Leverkusen kommer att försvarar framåt och aggressivt. Det kommer att innebära en hög backlinje som kommer bjuda in till offsidelöpningar för bortalaget.

RB Leipzig vann övertygande i sin inledningsmatch mot Mainz med 3-1. De var totalt överlägsna och 6-1 hade speglat matchbilden bättre om man vore mer effektiva i de avgörande lägena. Det märktes att Werner lämnat laget och det gäller att man hittar en fullgod ersättare om man vill upprepa förra årets goda säsong. Yusuf Poulsen i all ära men han är inte alls på den nivån. Hwang har tagits in från Salzburg och har mer potential än Poulsen. Men frågan är om man nöjer sig där eller tar in någon mer? Cavani är en spelare som enligt mig hade passat perfekt in i deras sätt att spela då Nagelsmann vill ha en forward som kan sätta ordentlig press.
På tal om Nagelsmann så är han precis som Bosz en anledning till mitt spel här. Jag känner mig trygg i att Nagelsmanns lag kommer att spela som han brukar vilja. Hög press, hög backlinje och raka anfall. Det kommer att bjuda in till offside för och emot dem.

Över 5.5 offside är en ganska hög linje, men med tanke på tränarnas filosofier tror jag att linjen passeras. Det enda som kan ställa till det i mina ögon är om ett av lagen får ett tidigt rött kort och börjar spela lågt. Men det är långsökt. En vanlig match mellan Nagelsmann och Bosz innebär att vi klarar linjen ganska enkelt.

Lycka till!